Pereiti į pagrindinį turinį

Ligas užmiršti sergantiems padės Sveikatos radijas

2010-10-29 19:09
Ligas užmiršti sergantiems padės Sveikatos radijas
Ligas užmiršti sergantiems padės Sveikatos radijas / DMN arch. nuotr.

Sveikatos radijas plečia savo transliacijų zoną ir iš Santariškių ligoninės (nuotr.), kur žengė pirmuosius žingsnius, koją kelia į kitas sostinės gydymo įstaigas.

"Būkite pasveikinti ir būkite sveiki", – taip 2004 m. rugpjūčio 9 d. savo programą pradėjo Santariškių radijas, vėliau tapęs Sveikatos radiju. Su klausytojais jis lygiai taip pat sveikinasi ir šiandien.

Tačiau jau šešerius metus pacientus džiuginantis radijas šiemet gerokai ūgtelėjo. Nuo rugsėjo jį girdi ne tik Santariškių ligoninės, bet ir Grigiškių sveikatos centro bei Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės pacientai.

Netrukus, gal net kitą savaitę, Sveikatos radijas bus girdimas ir Antakalnyje įsikūrusioje Vilniaus miesto universitetinėje ligoninėje. Tikimasi, kad iki Naujųjų metų radijo transliacijos pasieks ir Centro polikliniką Pylimo gatvėje bei jos Naujamiesčio filialą K.Kalinausko gatvėje.

Sveikatos radijo transliacijos gydymo įstaigų pacientus pažadina 8 val. Radijas nutyla tik 20 val.

"Nuo lapkričio 6 d. pradėsime transliacijas ir savaitgaliais", – džiaugėsi Sveikatos radijo direktorė Vitalija Steponavičiūtė.

Nedarbo dienomis radijo kūrybinė grupė pacientams žada įvairiaspalvę kultūrinę programą. "Turime įdomių laidų, radijo spektaklių. Bus ir poezijos, ir humoreskų", – intrigavo V.Steponavičiūtė.

Kasdien radijo laidose skamba muzika, ligonių padėkos gydytojams, aktualūs pasakojimai apie ligas, diskusijos fizinės ir psichinės sveikatos temomis.

"Dirbame ties trimis kryptimis: sveikatos informacija, pacientų švietimu ir palankia psichologine aplinka. Stengiamės, kad ligoniams būtų jaukiau ir linksmiau. Žmonės užsuka net pas mus į studiją. Sulaukiame ir padėkų, ir pasiūlymų. Vieni nori daugiau populiariosios muzikos, kiti – klasikinės. Stengiamės įsiklausyti, atsižvelgti" – kalbėjo V.Steponavičiūtė.

Šiuo metu Sveikatos radijo transliacijos skamba dešimtyje šalies pirminės sveikatos priežiūros įstaigų. Sostinėje kuriama radijo programa girdima ir Alytuje, Kupiškyje, Rumšiškėse, Vievyje, Radviliškyje, Raseiniuose, Riešėje ir Širvintose.

Radijo galima klausytis ir internete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų