Pereiti į pagrindinį turinį

Merui seniūnaičių nereikia

2009-06-03 23:59

Vilniaus meras Vilius Navickas teigia esąs nepatenkintas seniūnaitijų egzistavimu sostinėje ir prašo Seimą seniūnaičo pareigybę naikinti.

"Dėl seniūnaičių mums keistokas tas įstatymas. Papildoma, beprasmė seniūnaičių veikla – ten jų 10, 12, nesuprasi, kaip jie turėtų dirbti. Galbūt tai logiška kaimiškose vietovėse, kur seniūnija apima keletą miestelių, bet mieste mums tai atrodo nereikalinga", – tvirtino V.Navickas.

Mero teigimu, seniūnaičiai trukdo įdarbinti seniūnus. "Mes du kartus parašėme į Seimą raštus ir manome, kad šią tvarką reikėtų keisti. Keliose seniūnijose per šias seniūnaičių institucijas mes negalime priimti seniūno į darbą. Gali priimti seniūno pavaduotoją, techninį darbuotoją, bet seniūno – ne", – piktinosi meras.

Pagal pernai rudenį Seimo priimtą naują Vietos savivaldos įstatymo redakciją visoje šalyje seniūnijose kuriamos seniūnaitijos, kuriose iki tol nebuvusius seniūnaičius dvejų metų kadencijai renka gyventojai.

Seniūnaičiai dirba visuomeniniais pagrindais, jie renka seniūną, vėliau turi pagelbėti jam ir savivaldybės tarybai, gali ginti savo bendruomenės interesus tarybos komitetuose ar per savivaldybės tarybos posėdžius.

Bendruomenėms rūpimus klausimus seniūnaičiai turėtų svarstyti ir reikiamus sprendimus priimti seniūnaičių sueigoje. Jos sprendimai yra rekomendaciniai.

Seime vasarį buvo įregistruotos Vietos savivaldos įstatymo pataisos, kuriomis siūloma naikinti seniūnaičio pareigybę ir dalį funkcijų perleisti gyvenamosios vietovės bendruomenės atstovams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų