„Metų kaunietės“ finale – šešetas išrinktųjų (komisijos narių komentarai)

Artėja konkurso „Metų kaunietė 2012“ lemiama akimirka. Autoritetinga komisija iš dešimties finalininkių išrinko šešias, jos nuomone, labiausiai vertas šio titulo.

Gerbia visų indėlį

Du komisijos nariai savo sprendimus ir nurodytus motyvus pateikė iš anksto raštu, kiti aštuoni diskutavo, o po to moteris reitingavo „Kauno dienos“ redakcijos posėdžių salėje.

Paaiškėjus rezultatams komisijos nariai apgailestavo dėl vieno: kad finale yra tik šešios vietos. „Labai vertiname visas moteris, visos kaunietės yra nuostabios“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius, sulaukęs ir kitų komisijos narių pritarimo.

Kauno klinikų direktorius operacinei medicinai prof. Rytis Rimdeika, apžvelgdamas rezultatus, sakė, kad visos pretendentės yra savaip gražios, svarbios ir savaip garsino miestą.

„Nėra kriterijų, pagal kuriuos būtų galima visiškai objektyviai įvertinti, kuri moteris miestui yra svarbesnė, labiau nusipelniusi. Tad reikėtų visas pasveikinti, palinkėti energijos, jėgų ir toliau garsinti miestą“, – kalbėjo medikas.

Nuomonės sutapo

Kauno filharmonijos direktorius doc. Justinas Krėpšta sakė, kad galutinis finalininkų sąrašas jo nenustebino, tokio tikėjosi, jo ir kitų nuomonė daugmaž sutapo. „Atėjau apie kiekvieną dalyvę turėdamas savo nuomonę, kurią susidariau sekdamas praėjusių metų įvykius“, – sakė J.Krėpšta ir pridūrė apgailestaująs, kad nugalėtoja bus tik viena.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, greitai apsisprendęs, kuriai pusfinalio dalyvei skirti mažesnį balą, kuriai didesnį, džiaugėsi atspėjęs visą finalininkių šešetuką.

„Visi komisijos nariai esame neabejingi miesto aktualijoms, tačiau esame iš skirtingų veiklos sferų ir moterų nuopelnus kiekvienas vertinome iš savo pozicijų. Vis dėlto daugumos nuomonė sutapo“, – pastebėjo A.Kupčinskas.

„Metų kaunietės“ rinkimus jis vadino prasminga idėja. „Tai daug aktualiau nei “Mis Kaunas„ rinkimai, nors nesakau, kad jų nereikia“, – teigė meras.

Pasigedo solistės

Fotomenininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Romualdas Požerskis apgailestavo, kad konkursui buvo pasiūlyta mažai aukštųjų mokyklų atstovių, tačiau jis sutiko, kad galimybių pasireikšti, garsinti miestą turi kiekvienoje srityje dirbanti moteris.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis apgailestavo, kad skaitytojai deramai neįvertino Kauno muzikinio teatro solistės Ritos Preikšaitės.

„Jeigu ji būtų patekusi į dešimtuką, tikrai būčiau jai davęs daug balų. Mano palaikymo būtų sulaukusi ir verslininkė Audronė Pocienė“, – tikino B.Žemaitis.

Kauno miesto dekanas, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas mons. Vytautas Grigaravičius dešimtuke taip pat pasigedo R.Preikšaitės. „Ji turi Dievo dovaną, yra labai dvasinga, nuoširdi. Ne tik nuostabiai dainuoja, bet ir padeda žmonėms, yra padariusi daug gerų darbų“, – gyrė V.Grigaravičius.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, savo nuomonę išdėstęs laiške, teigė, jog tokie projektai kaip „Metų kaunietė“ padeda pastebėti nesavanaudiškus darbus, skatina pilietines iniciatyvas ir telkia bendruomenę.

„Juo labiau kad Kaunas ir Kauno kraštas garsėja aktyviomis ir visuomeniškomis dailiosios lyties atstovėmis“, – teigė V.Makūnas.


Konkurso „Metų kaunietė 2012“ nugalėtoja paaiškės vasario 9 d.

Finalinis balsavimas tęsis iki vasario 7 d.

Dienraštyje ir portale www.kaunodiena.lt/mk bus pristatytos visos šešios finalininkės, už kurias galėsite balsuoti jau ir paštu bei internete. Tik nuo skaitytojų balsų priklausys, kuri kandidatė pelnys titulą „Metų kaunietė 2012“.

Konkurso nugalėtoja bus paskelbta finaliniame renginyje, kuris vyks vasario 9 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre.


Komisijos narių sąrašas:

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas

Kauno miesto dekanas, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas mons. Vytautas Grigaravičius

Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas

Kauno klinikų direktorius operacinei medicinai prof. Rytis Rimdeika

Kauno filharmonijos direktorius doc. Justinas Krėpšta

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis

Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius

„Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys

Fotomenininkas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Romualdas Požerskis



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiuosi

tikiuosi portretas
kad garbinga komisija nepadarys gėdos ir neišrinks venckienes....brrrr šiurpas ima, jei taip atsitiktų.Kauniečių pažiba- itariama kriminalinė nusikaltėlė....???NEEEEEEE.

Tikrai

Tikrai portretas
ar tikrai savaip grazios Ruciene ir Venckiene komisijos valia nukrito i saraso apacia? O juk pirmoji net savivaldybes darbuotojams grieztai prisakineja uz ja ir tik uz ja balsuoti, negi nepadejo?

jo

jo portretas
kiek pamenu anksciau buvo rasyta,kad 4 rinks skaitytojai,o 2 komisija,bet gavos,kad viska sprendzia komisija,nebeidomu balsuoti ,cia jokkie rinkimai.ta komisija visai nereikalinga,zmones turi rinkti.
VISI KOMENTARAI 41

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių