Pereiti į pagrindinį turinį

Miestui vadovaus pedagogas

2007-11-16 00:00

Naujuoju Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi tapo miesto tarybos sekretorius Vygantas Gudėnas, šiame poste pradėsiantis dirbti nuo trečiadienio.

Naujuoju Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriumi tapo miesto tarybos sekretorius Vygantas Gudėnas, šiame poste pradėsiantis dirbti nuo trečiadienio.

V.Gudėnas žadėjo iš pradžių susitikti su skyrių vedėjais. Jis ketina nenuolaidžiauti pavaldiniams ir prastai dirbančius tarnautojus paraginti palikti darbą.

„Sieksiu geresnio administracijos valdymo, kuris pagerintų miesto įvaizdį ir miestiečių gyvenimą. Nepriimsiu sprendimų, nepasitaręs su administracijos darbuotojais ir specialistais. Nebus taip, kad direktorius nevykdys tarybos sprendimų“, - žadėjo V.Gudėnas.

Direktorius ketina peržiūrėti visas savivaldybės sutartis su privačiomis bendrovėmis, o sudarydamas naujas apie tai paskelbti viešai. V.Gudėnas pažymėjo, kad pagrindiniai miesto prioritetai išlieka sporto arenos statyba ir Laisvės alėjos rekonstrukcija.

„Jūs esate švietimo sistemos atstovas. Jie yra daugmaž skaidrūs“, – kandidatą apibūdino miesto tarybos narys Gediminas Budnikas.

V.Gudėnas iki šiol dirbo įvairiose mokyklose, dėstė fiziką, o nuo 1987 metų vadovavo Veršvų vidurinei mokyklai, kuri pirmoji Kaune buvo suremontuota už Europos Sąjungos lėšas. 2004 metais V.Gudėnas įgijo vadybos ir verslo magistro laipsnį.

Miesto taryba vakar priėmė sprendimą, kad nuo lapkričio 21 dienos iš darbo atleidžiamas administracijos direktorius Arūnas Keserauskas. Šiuo metu jis atostogauja.

Buvusiam direktoriui bus išmokėta kompensacija už du mėnesius. Konservatorių teigimu, A.Keserauskui liepta atsistatydinti, nes nesutapo jo ir mero Andriaus Kupčinsko požiūriai į kai kuriuos projektus.

Meras taip pat pasigedo didesnės administracijos darbo kontrolės. „Per pusmetį neišvydome pokyčių administracijos veikloje“, - guodėsi A.Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų