Mitingo organizatoriams – sąskaita už šiukšles, dalyviams – baudos už mašinų statymą

Antradienį prie Seimo vykusio mitingo organizatoriams sostinės savivaldybė žada pateikti sąskaita už teritorijos tvarkymą ir, jei reikės, išsireikalauti šiuos pinigus teisme, tuo metu jo dalyviams jau pateikta apie 200 baudų už netinkamą automobilių stovėjimą.

„Vakar dienos įvykis – mes puikiai matėme, kaip atrodė Seimo aikštė ir visa mitingo teritorija, nepaisant to, kad leidime buvo parašyta, jog teritorija turi būti sutvarkyta“, – trečiadienį žurnalistams teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

„Mes šiuo atveju mėginsime imtis bent kokių nors priemonių ir tikrai paskaičiuosime, kiek miesto valymas mums papildomai kainavo, ir be jokių skrupulų tą sąskaitą pateiksime susirinkimo organizatoriams. Mėginsime teisiniu keliu išsireikalauti tas tvarkymo lėšas“, – pridūrė jis.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Savivaldybės atstovas taip pat sakė, kad renginio dalyviams išrašyta apie 200 baudų už netinkamą automobilių statymą.

„Mes fiksavome Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tad miesto biudžetą papildys beveik 200 baudų, kurias turės susimokėti už netinkamoje vietoje paliktas transporto priemones“, – teigė A. Bužinskas.

Miesto biudžetą papildys beveik 200 baudų, kurias turės susimokėti už netinkamoje vietoje paliktas transporto priemones.

Antradienį prie Seimo vykęs mitingas vakare virto riaušėmis.

Apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę į sankcionuotą mitingą prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos. Įvykio metu nukentėjo 15 pareigūnų.

Dėl riaušių pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikyti 26 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Taigi mitingo organizatoriai savo mitingą baigė iki leistinos 17:00 valandos ir jie apie tai pranešė iš tribūnos viešai visiems girdint. Negana to mitingo organizatoriai taip pat pasakė t.y. kad kas "vyks toliau" už tai neprisiima atsakomybės. To viso paskesnio "karnavalo" įvykių atomazgos kuri tęsėsi iki 2 valandos nakties NEBŪTŲ buvę jeigu mitingo pradžioje Seimo ir Vyriausybės vadovybė būtų atvykusi į susitikimą su piliečiais ir pasikalbėti apie dabar Lietuvoje rupimais klausimais. Tada 17:00 visi būtų taikiai išsiskirstę. Todėl dėl to jų neatvykimo būtent valdžia ir išprovokavo tą betvarkę kuri pavirto "karnavalu". Negana to į tą karnavalą valdžia dar įtraukė Policiją. Dėl to būtent tai pogi kalta yra Lietuvos piliečių išrinkta seimo dauguma ir jų išrinkta Vyriausybė, ir būtent jie taip pat turi prisiimti visą kaltę už padarytus padarinius . Taip kad Vilniaus savivaldybei sąskaita turi pateikti ne mitingo organizatoriams, o būtent Seimo ir Vyriausybės vadovybei.

Tai

Tai portretas
Kad ten pašalpiniai visi iš kur jie mokės, už ką bambalius pirks paskui

Anonimas

Anonimas portretas
Mitigo organizatoriams reikia pateikti sąskaitas ne tik uz šiukšles ,bet ir viso turto sugadinima , policijos darbotojų gydiymą ,bei panaudotų priemonių riaušėms nuraminti ,gal tada pagalvos kitą kartą apie mitingus.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių