Prie Seimo žygiavusi minia išsiskirstė: jau kalba apie kitą protestą

Mitinguotojai penktadienį išsiskirstė iš Lukiškių aikštės ir Seimo prieigų Vilniuje, pranešė įvykio vietoje esantys BNS žurnalistai.

Dalis protestuotojų bandė eiti link parlamento po Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuoto mitingo sostinės Katedros aikštėje, tačiau sutrukdžius policijai, maždaug po valandos žmonės išsiskirstė.

Nepaisant renginio organizatorių tvirtinimų, kad eitynės nebus organizuojamos ir mitingas prie Seimo nevyks, dalis protestavusių asmenų Katedros aikštėje susirinko prie parlamento. Policijai užtvėrus Gedimino prospektą ties Lukiškių aikšte, dalis protestuotojų link Seimo patraukė kitomis gatvėmis.

Žmonės sustojo prie ištiestos tvoros prie Seimo, situaciją stebi policija su spec. priemonėmis, kol kas neramumų nekyla.

Vietose, kur kilo neramumų, dar budi policija, tačiau riaušėms malšinti skirti pareigūnai išvyko.

Vienas mitingo Katedros aikštėje organizatorių Raimondas Grinevičius pats vyko į Lukiškių aikštę ir prie Seimo paraginti žmones skirstytis.

„Aš piktesnis už jus, lygiai toks pats. Bet nieko čia tuo dalyku nepadarysi“, – į stoviniuojančius Lukiškių aikštėje žmones kreipėsi Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas.

„Geriau padarome draugiškai, išsiskirstome visi“, – kalbėjo jis.

R. Grinevičius teigė, kad bus galima suplanuoti kitų renginių, be to, jis žadėjo, kad bus kreipiamasi į tarptautinę bendruomenę, siekiant atkreipti dėmesį į situaciją Lietuvoje.

Žvilgsnis į organizatorius

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sako, kad pareigūnai įvertins, ar mitingo organizatoriai padarė viską, kad protestuotojai nuspręstų pasibaigus renginiui neiti prie Seimo.

Pasibaigus mitingui Katedros aikštėje, protestuotojai Gedimino prospektu patraukė link parlamento, nors tokiai eisenai leidimas išduotas nebuvo.

Nors pagal dabartinę situaciją, policijos atstovo teigimu, situacija stabilizavosi, tačiau pareigūnai prie Seimo ketina budėti per naktį.

„Vakare ir naktį kažkiek pareigūnų dirbs. Atsižvelgiant į situaciją, kiek reikės, tiek ir dirbs“, – Eltai sakė R. Matonis.

Aš piktesnis už jus, lygiai toks pats. Bet nieko čia tuo dalyku nepadarysi.

Pasak jo, daryti išvadas dėl organizatorių veiksmų šiuo metu yra per anksti, tačiau pareigūnai analizuos, ar Šeimų sąjūdžio atstovai padarė viską, jog renginiui Katedros aikštėje pasibaigus minia išsiskirstytų namo.

„Dabar sunku vertinti. Vertinsime vėliau, ar organizatoriai viską padarė, nes vėlgi matėme, kad mitingas buvo baigtas, o minia toliau patraukė link Seimo. Viską įvertinsime vėliau, peržiūrėsime filmuotą medžiagą ir tada bus įvertinta“, – teigė R. Matonis.

Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge Katedros aikštėje maždaug 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

Šį mitingą temdė nerimas dėl galimų neramumų po to, kai prieš mėnesį prie Seimo vykęs mitingas virto riaušėmis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai tik

Kai tik portretas
Koks mitingas,tai visi jedinstvenikai su A.Peleckiu priesaky patys pirmieji dalyviai,kurie ir organizuoja visus ispuolius ir riauses.Ar nereiketu organizatoriams tokius dalyvius ismesti ,paemus uz kalnieriaus.

N

N portretas
Nieko nesislirem nuo baltarusiu tik reikėjo Nausėdai dalivaut su policija ir rankoi laikyt automata

To purmaliai

To purmaliai portretas
Nusiimk rožinius akinius.pasimomek dėl rinkimų. Riaušių policija ir vėl atsinešė savo akmenukų.. jokios pagalbos.ps kur dingo ankstesnis komentaras
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių