Negavę leidimo Šeimų maršui, organizatoriai žada protestuoti privačioje teritorijoje

Vilniaus savivaldybei neleidus Lietuvos šeimų sąjūdžiui gegužės 15-tąją surengti Didžiojo šeimos gynimo maršo, asociacijos atstovai jį ketina surengti privačioje teritorijoje – sodyboje ar sklype.

Asociacija teismui yra apskundusi Vilniaus savivaldybės sprendimą neišduoti Lietuvos šeimų sąjūdžiui leidimo gegužės 15-ąją, šeimų dieną, Vingio parke organizuoti renginį.

„Deramės dėl kitų vietų – sodybos, privatūs laukai, kur bus patogu, susirinksim“, – BNS sakė asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ tarybos narys Algimantas Rusteika.

Kur tiksliai galėtų vykti renginys, kol kas nežinoma. jo teigimu, galbūt bus pasirinkta centrinė Lietuvos dalis, aplink Kauną, kad atvykti patogu iš visų miestų.

Protestinė dalis, kad vadžia stengiasi prastumti, ko visuomenė nenori, ji būtų dominavusi, bet nebūtų visi tik rėkę ir skandavę.

Asociacijos išplatintame pranešime atkreipiamas dėmesys, jog gegužės 15-ąją, kai nebuvo suteiktas leidimas Šeimos gynimo maršui, Katedros aikštėje išduotas renginys organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ renginiui „Visos šeimos – svarbios“, o birželį Vilniuje numatomas penkias dienas truksiantis LGBT „Pride“ festivalis.

„Norėjome padaryt kažką gražaus, tai tarptautinė šeimos diena. Protestinė dalis, kad vadžia stengiasi prastumti, ko visuomenė nenori, ji būtų dominavusi, bet nebūtų visi tik rėkę ir skandavę. Būtų pusiau protestas, minėjimo renginys ir šeimos diena“, – pasakojo A. Rusteika.

Jo teigimu, dar yra vilties, jog leidimas visgi gali būti gautas, jei tokį sprendimą priimtų teismas. Kada teismas imsis nagrinėti šio klausimo, asociacijos atstovas sako neturintis žinių, bet tai gali nutikti ir po gegužės 15-osios, tad renginiui ieškoma kitos erdvės.

Lietuvos šeimų sąjūdis reiškia nepritarimą partnerystės įstatymui ir teigia, jog jis sukeltų grėsmių tradicinei šeimai, šeimoms nebūtų užtikrinama konstitucinė teisė auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Exs JAV rezidentas

Exs JAV rezidentas portretas
Seimu marsistai ir - Dievo kurinys ,nevykeliu banda,kuria reikia gerbti, plius bananais laikas nuo laiko pavaisinti!

>Mintys

>Mintys portretas
Nei tu žinai ką tikrai nei tu šnekėk. Ar ten buvai? Ar savo akim matei?Jeeigu ,,renki info " remdamasis šališka Lietuvos +Ukrainos+Geyropos suinteresuotos purvasklaidos propaganda tokia ta tavo ir info:D).Paviešinti video ar tel'pokalbiai dar nieko neįrodo - o gal ten banderos apsimetinėja kadangi jau plika akim matosi kad ta kariautoju dalis sudaryta iš čečėnu + kt samdinių/3000/mėn į letenas/ +su žideiru atstovais per puse + keli ukrainiečiai kurie nespėjo išnešt autų į užsieni yra labai suintersuota karo tesimu. Ir po x ui jiems tie žmonės. Šitie kareivos kaip ir mūsų vienas žymiausias Lietuvos judų judas kažkada dabar kraujo trokšta. Ir kuo baisiau tuo jiems geriau..Paklausk arba rask kur nors kaip jie apie Taiką šneka - tada patikėsiu kad nesi eilinis dezo štampuotojas.O rusų tauta čia visai neprieko

Mintys toliau nuo šeimų maršo.

Mintys toliau nuo šeimų maršo. portretas
Žmonės, rinkdami informaciją apie rusų vykdomus civilių Ukrainos gyventojų žudymus, jų turto plėšimus, vaikų ir moterų prievartavimus, kankinimus, patvirtins, kad rusai su kiekviena karo diena rodo, kad jie nebepriklauso žmonių giminei, jie yra tiesiog orkai. Toks įvardijimas žiauriai niekinantis rusus, bet įvardinti rusų karių elgesį Ukrainoje kitaip būtų netaiklu ir netikslu. Tik ar visi Rusijoje ar kitur išsimėtę rusai tikrai yra orkai? Ateitis parodys. Tačiau, kaip sakoma, šaukštas (šaukštai) deguto statinę medaus sugadina. Rusų kariai jau pavertė medų degutu. Ypač po paviešinto kūdikio išprievartavimo, nukankintų ir į masines kapavietes suverstų kūnų. O kiek tūkstančių dar nepaviešintų atvejų? Orkų įvaizdis, regis, prilips amžiams prie visų rusų tautybės žmonių, nesvarbu, kur jie begyventų, kaip lakštingalos balseliu bečiulbėtų.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių