Nelegaliai stovėjusių garažų vietoje Šnipiškėse iškils naujas vaikų darželis

  • Teksto dydis:

Vilniaus Šnipiškių rajone nukėlus senus, nelegaliai stovėjusius garažus, vietoj jų iškils naujas darželis, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Skelbiama, kad įstaigoje veiks 14 priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių, dirbs apie 60 darbuotojų. Darželį lankys apie 280 vaikų.

Savivaldybė pažymi, kad projektiniai pasiūlymai buvo parengti pagal atvirą architektūrinės idėjos konkurso nugalėtojo MB „Statinio projektas“ idėją.

Nedideliame projektuojamo darželio sklype siekiama atkurti žaliojo koridoriaus nuo Neries senvagės parko pratęsimą.

Tarp darželio korpusų susidariusiame vidiniame kieme numatomos dekoratyvios želdintos kalvelės, kurios pereina į pietrytinės bei pietinės sklypo dalies žaidimų terasas. Visi žaidimų įrenginiai numatomi mediniai, natūralūs, o aikštelių danga – paplūdimio smėlis.

Darželio grupių patalpos projektuojamos su tiesioginiu patekimu į lauką per medines terasas. Kieme numatomos kelių tipų žaidimų zonos, kuriose vaikai pasirenka žaisti pagal asmeninius gebėjimus ir poreikius: didelė smėlynė aktyviems žaidimams su medžių rąstų ir tinklo karstynėmis, kalva su tuneliu, batutais, čiuožyklomis.

Šlaitas į terasas bus kartu skirtas lipimui prisilaikant už lynų, kibių, tinklų, čiuožiant ar bėgant žemyn ir vėl aukštyn. Šalia planuojama įrengti į gruntą įmontuotą batutų kompleksą.

Šiaurinėje sklypo pusėje numatoma sporto aikštelė, prieinama tiek darželio vaikų poreikiams, tiek kaimyninei bendruomenei žaisti badmintoną: darželio darbo metu aikštelė naudojama ikimokyklinio ugdymo poreikiams, o likusiu laiku šia rekreacine zona gali naudotis rajono gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių