Pereiti į pagrindinį turinį

Nustatyta: Gedimino prospekto rekonstrukcija atlikta su broku

2010-04-09 09:13
Priežastis: manoma, kad prospekto plytelės sutrupėjo dėl šlifuojant atsiradusių mikroskopinių plyšių.
Priežastis: manoma, kad prospekto plytelės sutrupėjo dėl šlifuojant atsiradusių mikroskopinių plyšių. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Savivaldybės komisija nustatė, kad Gedimino prospekto rekonstrukcija atlikta su broku. Darbus atlikusi įmonė imasi lopyti grindinyje atsiradusias skyles.

"Manome, kad akmuo buvo su mikroskopiniais įtrūkiais, kurie atsirado šlifuojant pavienes plyteles. Per tuos plyšelius pateko vanduo, o paskui, paspaudus šalčiui, vanduo plyteles suskaldė iš vidaus. Kitokio paaiškinimo negalime rasti", – "Vilniaus dienai" sakė Antanas Mikalauskas, savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas.

Anot jo, daugiausia tokio broko pastebėta naujausiame prospekto ruože. Esą vien prospekto dalyje prie Seimo rasta apie dešimt defektų. Dar daugiau jų aptikta netoli Lukiškių aikštės, prie sankryžos su A.Stulginskio gatve.

Pašnekovas nesiryžo spėlioti, ar panašių mikroskopinių įtrūkių esama ir kitose grindinio plytelėse. Esą tai parodys tik laikas.

Anksčiau rekonstruotoje prospekto dalyje, tarp Katedros aikštės ir Jogailos gatvės, grindinys nukentėjo kur kas mažiau. O ir pažeidimai ne tokie rimti, kokie užfiksuoti iki Seimo besidriekiančioje pagrindinės miesto gatvės dalyje.

A.Mikalausko teigimu, savivaldybė jau perdavė savo pastabas rekonstrukciją atlikusiai bendrovei "Luidas". Jos specialistai jau ėmėsi lopyti prospekte atsivėrusias skyles, darbai galbūt bus baigti jau kitą savaitę. Darbai naujojoje prospekto dalyje miestui nieko nekainuos, mat šiam ruožui suteiktas garantinis laikotarpis tebegalioja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų