Pereiti į pagrindinį turinį

Pakeitus adresą — vizitas į seniūniją

2007-08-09 00:00

Nuo liepos mėnesio įsigaliojo Vidaus reikalų ministro įsakymas, pagal kurį gyvenamąją vietą reikia deklaruoti seniūnijoje, kurioje gyvenama.

Nuo liepos mėnesio įsigaliojo Vidaus reikalų ministro įsakymas, pagal kurį gyvenamąją vietą reikia deklaruoti seniūnijoje, kurioje gyvenama.

Tai padaryti turi atvykę gyventi į Lietuvą ilgiau kaip 183 dienoms per metus, keičiantys gyvenamąją vietą Lietuvoje ar išvykstantys iš šalies ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui.

Pasirodė pranešimų, kad Vilniaus seniūnijose žmonės laukia eilėse po valandą ir daugiau, tačiau Kauno seniūnijose šiuo metu eilių nėra.

Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius sakė, kad šiam darbui skyrė du darbuotojus. „Kol kas vienam žmogui aptarnauti užtenka 20-25 minučių. Liepos pradžioje turėjome sunkumų, nes strigo ryšys su centriniu Vidaus reikalų ministerijos serveriu, bet ši problema jau išspręsta“, - aiškino seniūnas.

Seniūnas neslėpė: kartais seniūnijos darbuotojai nežino, kaip elgtis. “Yra sudėtingų atvejų, kai registruojami vaikai, kai yra turto bendrasavininkiai. Kilus neaiškumams, pirmiausia konsultuojamasi su kitų seniūnijų deklaravimo specialistais. Jei jie nebuvo susidūrę su tokiu atveju – skambiname Petrašiūnų policijos komisariato pasų poskyrio darbuotojoms, kurios šio darbo jau neatlieka, tačiau mus konsultuoja“, - teigė seniūnas.

A.Vilkevičius sakė turėjęs šiam darbui paskirti informatiką. “Dabar jis užsiėmęs vien deklaravimu, tačiau turi rasti laiko ir kitiems darbams. Bijau, kad rudenį gali kilti sumaištis. Juk dabar dar atostogos, tačiau rugsėjo mėnesį darbo padaugės. Mūsų seniūnijoje gyvena apie 20 tūkst. žmonių. Įdomu, kaip bus ten, kur yra 40-50 tūkst. gyventojų“, - neramiai svarstė seniūnas.

Centro seniūnijos vyr. specialistas Raimundas Danilevičius teigė, kad vienam gyventojui aptarnauti skiriama apie 15 minučių. Jis šiuo metu pavaduoja atostogaujantį kolegą, kuris paskirtas deklaravimui. „Per dieną apsilanko 10-20 žmonių, tačiau šiandien buvo 37 “, - stebėjosi R.Danilevičius.

Jis tikisi, kad jau rugsėjo mėnesį interesantų sumažės. „Dabar centre skubama priregistruoti vaikus, kad jie galėtų lankyti čia esančią „Aušros“ gimnaziją“, - teigė R.Danilevičius.

Centro seniūnijoje sutikta Monika Kriaučionienė džiaugėsi, kad gyvenamąją vietą pavyko deklaruoti nesugaištant daug laiko. „Čia su žmonėmis maloniai bendraujama“, - patikino moteris.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pasų poskyrio vedėjos pavaduotoja Jolanta Svirelytė sakė, kad kartais per dieną tenka po kelis kartus konsultuoti seniūnijų darbuotojus. „Manau, seniūnijų specialistai greitai įgus“, - svarstė J.Svirelytė.

Pagal naująją tvarką gyventojams nebereikės už deklaravimą mokėti 2 litų kaip reikėdavo policijos pasų poskyriuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų