Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentarai prašo Vyriausybės pagalbos

2007-08-14 00:00

Seimo narys Arimantas Dumčius inicijavo kreipimąsi į Vyriausybę dėl paramos Kauno miesto savivaldybei statant sporto ir pramogų rūmus Nemuno saloje.

Seimo narys Arimantas Dumčius inicijavo kreipimąsi į Vyriausybę dėl paramos Kauno miesto savivaldybei statant sporto ir pramogų rūmus Nemuno saloje.

Prašo 100 mln. litų

Rašte, kurį pasirašė didžioji dalis Kaune rinktų Seimo narių, prašoma skirti ne mažiau kaip 100 milijonų litų iš struktūrinių ir kitų fondų bei valstybės biudžeto. Anksčiau Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas yra sakęs, kad sporto rūmams bus skirta iki 60 mln. litų.

Įvertinant ypatingą 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato svarbą, prašoma skubiai apsvarstyti visus galimus Kauno miesto sporto ir pramogų rūmų statybos finansavimo šaltinius. Kauno miesto savivaldybės taryba liepos 19 d. nusprendė nutraukti derybas su Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International“ dėl Kauno miesto sporto ir pramogų rūmų Nemuno saloje projektavimo, statybos ir eksploatavimo koncesijos. Kitą dieną savivaldybės administracijos direktorius įsakymu nutraukė derybas. Iš karto buvo atnaujinta sutartis su architektu Eugenijumi Miliūnu.

Aiškinsis poziciją

„Kaunui dažnai stinga valstybinės paramos. Manome, kad Vyriausybė gali rasti daugiau lėšų sporto rūmams. Jų prašome, nes labai nesinori, kad Kaunas įlįstų į skolas. Miestas ir taip turės rasti dar apie 100 mln. litų, teks skolintis, ieškoti rėmėjų“, - sakė A.Dumčius,

Vyriausybė 2006 metų spalio 30 d. sporto ir pramogų kompleksą Nemuno saloje pripažino nacionalinės svarbos objektu.

„Seimo narių iniciatyva tikrai graži. Reikės dar kartą važiuoti į Vyriausybės strateginio planavimo komitetą, išsiaiškinti poziciją šiuo klausimu“, - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

Aludariai jau siūlosi

Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas ir administracijos direktorius Arūnas Keserauskas gavo AB „Kalnapilio – Tauro grupė“ generalinio direktoriaus Valdo Tekoriaus laišką, kuriame prašoma galimybės susitikti.

„Esame informuoti, kad šiuo metu yra teikiami pasiūlymai bei vykdomos derybos dėl Kauno arenos rėmimo ir vardo suteikimo. …> Skiriame paramas įvairiems renginiams ir visuomeninėms organizacijoms. Esame suinteresuoti Kauno arenos projekto rėmimu, todėl pageidaujame sužinoti apie vykdomo projekto sąlygas bei galimybę dalyvauti derybose“, - rašoma laiške.

A.Keserauskas sakė, kad kol kas nevyks derybos su galimais rėmėjais. “Tam konsultantai turės parengti sąlygas, pagal kurias privatūs rėmėjai galėtų investuoti į arenos vardą, ložes ir kt. Kol kas apie tai nesvarstome, dabar svarbiausia – techninis projektas, lėšų statybai paieška“, - sakė A.Keserauskas.

Rugpjūčio pradžioje Nacionalinė alkoholio ir tabako kontrolės komisija sulaukė Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus skundo, kad Kaune planuojamą statyti areną norėtų paremti alaus darykla, o sporto rūmams bus suteiktas „Švyturio“ pavadinimas.

Bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas tuomet „Kauno dienai“ teigė, kad kol kas nesvarstoma galimybė derėtis dėl vardo Kauno arenai suteikimo, tačiau tokį pasiūlymą svarstytų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų