Pereiti į pagrindinį turinį

Parodoje – automobilių mados

2008-10-11 09:00
Parodoje – automobilių mados
Parodoje – automobilių mados / Tomo Ragino nuotr.

"Kauno autodienose 2008"  lankytojai gali išvysti ir elektra varomų automobilių, ir vienetinių transporto priemonių, kainuojančių 157 tūkst. eurų.

Į sostinę – už keturis litus

Kauno futbolo ir LKKA manieže vykstančioje specializuotoje parodoje "Kauno autodienos 2008" lietuvių sukurtas elektromobilis ir elektra varomas triratis motociklas lankytojus domina ne mažiau nei  vienetiniai, taikomi pagal pirkėjo ūgį ir svorį, rankomis surenkami "Wiesmann" automobiliai, įspūdingi juodi "Lexus" ar realus ralio imitatorius "Richard Burn Rally" .

"Šią įrangą galime įdėti į bet kokį iki pusantros tonos sveriantį automobilį, – pasakojo elektromobilio šeimininkas Marius Gervė. – 100 km nuvažiuosite už keturis litus. Jei naudosite saulės baterijas – tai bus absoliučiai ekologiškas automobilis."
Kol kas keturių lietuvių sukurtas elektromobilis nuvažiuoja iki 100, naudojant silicį – iki 300 km. Įranga ir akumuliatoriai kainuoja apie 33 tūkst. litų.

"Su apsauga nesitarėme", – šyptelėjo inžinierius, atsargiai sukęs nedidelį ratą triračiu motociklu. Elektra varomo ir iš elementaraus šakutės lizdo pakraunamo variklio garsas priminė lėktuvo "švilpimą".

Galima ir nusipirkti

Pagrindinėje parodos salėje apsilankę kauniečiai ir miesto svečiai smalsavo besipuikuojančiais "Toyota", Dodge", "Chrysler", "Jeep", "Mercedes Benz", "Subaru", "Ssang Young" ir kitais automobiliais. Tris naujoves pristatys "Nissan" – visureigį "Murano", "Qashqai+2", pikapą "NP300".
"Snoro autolizingo" atstovai buvo pasirengę bet kurį patikusį automobilį lankytojams padėti įsigyti per kelias minutes.

Veiks ir šiandien

"Sūnus Amerikoje pirko "Lexus", – vaikščiodami aplink keturis juodus japonų automobilius vertino ir lygino kauniečių šeima. "Lexus" pristatė elektra ir benzinu varomus hibridinius modelius – "GS 450 H", "LS 600h L", "RX 400 h" ir naujovę – forsuotu 5 l V 8 varikliu, 423 arklio galių  nuo 240700 litų kainuojantį  "IS-F".
"Noriu išbandyti ir pirkti "Škodą", – geriausiu pagal automobilio kainos ir vertės santykį išrinktu naujuoju "Škoda Fabia Combi" domėjosi verslininkė Renata Zabulienė.
"Tėte, noriu šito!" – į prabangiai atrodantį "Wiesmann" dūrė pirštu mažametis Mindaugas. Tėtis tik šypsojosi: driežiukais inkrustuotas gražuolis kainavo 157 tūkst. eurų.

Ketvirtadienį prasidėjusioje parodoje dauguma lankytojų turėjo kvietimus.
"Žmonių antplūdžio laukiame šiandien ir sekmadienį", – sakė parodoje barą įrengusio restorano "Papa Jazz" rinkodaros vadovė Živilė Genytė.

Pirmomis parodos atidarymo dienomis kauniečiams labiau rūpėjo automobiliai, motociklai, keturračiai ir technika, bet ne gėrimai. Per pusantros dienos buvo išgerta tik 60 bokalų alaus ir 120 puodelių kavos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų