Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulyje žinomas architektas imasi projekto Vilniuje

2014-12-11 14:03
BNS inf.
Danielis Libeskindas

Vilniuje, ant Laimio kalno Liepkalnyje, kur šiuo metu įrengtos slidinėjimo trasos, iki 2016-ųjų planuojama įrengti sporto ir sveikatingumo centrą.

Planuojamo centro „Vilnius Beacon“ projektą ketvirtadienį sostinėje pristatė sostinės savivaldybės atstovai, slidinėjimo trasas valdanti bendrovė „Trade State“, taip pat pasaulyje žinomas architektas iš JAV Danielis Libeskindas. Planuojama, kad centro statybos bus pradėtos kitąmet ir bus užbaigtos 2016-aisiais.

Kaip BNS nurodė savivaldybės atstovai, bendra jo sąmata neturėtų viršyti 2-2,5 mln. eurų (7 - 8,6 mln. litų), didžiąją dalį jo statybos išlaidų prisiims „Trade State“. Savivaldybė planuoja prisidėti įrengiant automobilių stovėjimo aikšteles bei kitą infrastruktūrą.

Iki šiol Liepkalnio slidinėjimo centre buvo galima užsiimti tik žiemos sporto šakomis. Įrengus naują pastatą ir infrastruktūrą, čia turėtų atsirasti salės įvairioms sporto šakoms, rekreacinės erdvės visų amžiaus grupių vilniečiams.

„Dar niekada neįgyvendinau tokio mažo projekto. Tačiau buvau tiesiog įkvėptas šio gražaus kraštovaizdžio, puikaus miesto ir nuostabių žmonių. Mano tikslas buvo sukurti vilniečiams visus metus veikiantį centrą ir suteikti jam įkvepiančią architektūrinę formą, kuri derėtų su kalną supančia gamta. „Vilnius Beacon“ turėtų tapti ne tik Vilniaus naujuoju pramogų, laisvalaikio ir kultūros epicentru, bet ir viso regiono“, – savivaldybės pranešime teigė D.Libeskindas.

Planuojama, jog du pagrindinius pastatus kalno šlaite jungs centrinė arena. Juose veiks bilietų kasos, nuomos punktai, parduotuvės, informacijos centras, renginiams ir konferencijoms skirta salė, užkandinė, restoranas.

D.Libeskindas yra suprojektavęs Berlyno žydų muziejų, Danijos žydų muziejų Kopenhagoje, Denverio dailės muziejaus priestatą, „Grand Canal“ teatrą Dubline bei kitus pasaulyje žymius kultūros ir meno objektus. Jis taip pat yra laimėjęs Pasaulio prekybos centro atstatymo projektą Niujorke.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų