Pereiti į pagrindinį turinį

Pavargę nuo potvynių žmonės šaukiasi pagalbos

2007-07-21 00:00

Šalia kelio Kaunas – Zarasai įsikūrę žmonės dėl juos užgriuvusių bėdų kaltina logistikos centro statytojus.

Šalia kelio Kaunas – Zarasai įsikūrę žmonės dėl juos užgriuvusių bėdų kaltina logistikos centro statytojus.

Įtaria statybininkus

Ramučių gyventojai įsitikinę, kad jų namų rūsiai buvo užlieti todėl, kad šalia statant „Reimpex - Kaunas“ logistikos centrą buvo suardyta drenažo sistema.

Žmonės parašė atvirą laišką rajono merui Valerijui Makūnui, prašydami jo pagalbos. „Jums dirbant administracijos direktoriumi buvo pradėta Ramučių gyvenvietės Kauno gatvės urbanizacija, o 2007 metų vasario mėnesį tapus meru šita veikla yra tęsiama toliau. Statyba nebuvo apsvarstyta su gyventojais, nebuvo skelbtas viešas projekto svarstymas. Ramučiai yra gyvenamasis rajonas, kuriame nebuvo numatyta pramoninė statyba, juo labiau logistikos centrai”, - rašo gyventojai.

Gyventojai prašo sustabdyti tolesnes statybas teritorijoje tarp kelio Kaunas-Zarasai ir Kauno gatvės, nes jos vyksta gyvenvietės sanitarinėje zonoje. Taip pat prašoma įrengti kanalizaciją bei lietaus vandens nuotekų susirinkimo sistemą.

Skaičiuoja nuostolius

„Ir anksčiau ne kartą vandens kanalizacija pakildavo pavasariais, tačiau tiek vandens niekada nebūdavo. Gyventojai tai sieja su logistikos centro statyba. Matyt, buvo sugriauta buvusi drenažo sistema”, - svarstė Edvardas Dervinskas.

Jonas Stonys rodė rūsyje sukrautus baldus. „Čia niekada nebūdavo tiek vandens. Aplink tą naują pastatą visur laikosi vanduo. Jeigu nebus rasta kur jį nuleisti, nuolat skęsime”, - guodėsi po vandenį braidydamas J.Stonys.

Dvaro gatvėje gyvenanti Virginija Sakalauskienė pasakojo, kad iš namo rūsių vandenį be perstojo pumpavo dvi paras. „Patyrėme apie 50 tūkst. litų nuostolį, nes vanduo užliejo antikvarinius baldus”, - teigė ji.

Atmeta kaltinimus

„Reimpex-Kaunas“ direktorius Egidijus Gelūnas teigė, kad gyventojai savo bėdas bando perkelti ant kitų. „Gyventojai kanalizaciją suleidžia į drenažo sistemą, kuri persipildo ir patvinsta. Anksčiau jie savo vandenį pumpuodavo į teritoriją, kurioje statome savo terminalą. Jie ir dabar vandenį pumpuoja mūsų pastato link”, - piktinosi E.Gelūnas.

Jis teigė, kad bendrovė įsirengs vietinę kanalizacijos sistemą, valymo įrenginius ir jau išvalytą vandenį išveš.

„Po mūsų pastatu drenažo vamzdelių nėra. Mes sistemos negalėjome sugadinti, nes polių nekalėme, o juos įspraudėme. Turime brėžinius, kurie įrodo, kad mūsų tiesa”, - mano E.Gelūnas.

Meras siūlo pakentėti

Rajono vadovas V.Makūnas mano, kad gyventojai neteisingai užsipuolė vieną įmonę. „Dauguma gyventojų kanalizaciją nuleidžia į drenažo sistemą, kuri persipildo. Ši problema žinoma, tačiau per vieną dieną jos neišspręsime”, - sakė jis.

Anot mero, artimiausioje ateityje yra numatyta Karmėlavoje įrengti kanalizacijos tinklus. „O iki tol iš naujus objektus statančių gyventojų ar įmonių reikėtų pareikalauti, kad jie apsirūpintų kanalizacija ir taip gerintų situaciją gyvenvietėje”, - sakė V.Makūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų