Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos atstovas: tolerancija baigsis sulig menkiausiu pažeidimu

2013-07-31 12:40
K.Lančinskas: policija gerbia piliečių nuomonių raiškos teises
K.Lančinskas: policija gerbia piliečių nuomonių raiškos teises / Mindaugo Ažušilio nuotr. K.Lančinskas

Ketvirtadienis bus įsimintina diena ne tik futbolo aistruoliams, bet ir policijos pareigūnams. Vilniuje vyksiančiose futbolo varžybose tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ ekipų...

Trečiadienio popietę vykusioje spaudos konferencijoje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas detaliau pristatė, kaip saugumo tarnybos ruošiasi agresyvių aistruolių antplūdžiui. Kaip vieną esminių akcentų jis paminėjo bendradarbiavimą su Lenkijos saugumo pajėgomis.

„Turime parengtą specialų saugumo planą. Šiuo metu jis yra koreguojamas remiantis mūsų kolegų iš Lenkijos gauta svarbia informacija. Specialieji būriai iš Lenkijos į Lietuvą atvyksta pirmą kartą. Remiantis Primos sutartimi, Europos sąjungos narės, esant tam tikroms situacijoms, gali pasitelkti viena kitos pareigūnus tam, kad būtų galima efektyviau reaguoti į įvairias pavojingas situacijas. Taigi, remiantis būtent šia sutartimi, specialistai iš Lenkijos padės mums suprasti jų tautiečius ir veiksmingai reaguoti į galimus teisės pažeidimus“, - kalbėjo K. Lančinskas.

Policijos atstovas taip pat pridūrė, kad bendradarbiaujama būtent su Lenkijos policija, todėl, kad kiekvienos valstybės viešąjį saugumą užtikrinančios tarnybos savo žmones pažįsta geriausiai.

„Iš tiesų mums užtektų ir savų pareigūnų, tačiau lietuviai geriausiai supranta lietuvius, lenkai – savo žmones. Jie pažįsta tuos sirgalius, nes yra ne kartą su jais susidūrę ir žino, ko iš jų galima tikėtis“, - komentavo policijos viršininkas.

K. Lančinskas kreipėsi ir į Vilniaus „Žalgirio“ aistruolius ir ragino juos nepasiduoti galimoms atvykėlių provokacijoms.

„Futbolas yra žmones vienijantis žaidimas, sukeliantis daug gerų emocijų tiek žaidėjams, tiek juos palaikantiems aistruoliams. Policijos tikslas ir yra užtikrinti, kad visų įspūdžiai būtų kuo labiau teigiami. Raginu visus miesto gyventojus ir futbolo aistruolius būti draugiškiems ir tolerantiškiems mūsų svečiams. Įspėju ir „Žalgirio“ sirgalius, ypač tuos, kurie internetinėje erdvėje skelbia, kad ruošis muštynėms, kad kaip ir homoseksualų eitynių metu, policija netoleruos net menkiausių teisės pažeidimų. Pamatę, kad situacija darosi „karšta“ staigiai reaguosime“, - įspėjo Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato vadovas.

Policijos duomenimis, atvyksiančių aistruolių gali būti nuo 800 iki 1200. Dalis jų bilietus internetu įsigijo nelegaliai. Jau nuo trečiadienio vakaro visame Vilniuje patruliuos sustiprintos policijos pajėgos, kurios prižiūrės viešąją tvarką.

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos stadione susitinka Vilniaus MFD "Žalgiris" ir Poznanės "Lech" klubas. Čia vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų