Pereiti į pagrindinį turinį

Politikai ginčijasi — gyventojai protestuoja

2007-12-06 00:00

Kauno meras Andrius Kupčinskas pripažino, kad savivaldybė greičiausiai neteisėtai iš miestiečių renka mokestį už prie daugiabučių esančios teritorijos priežiūrą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas pripažino, kad savivaldybė greičiausiai neteisėtai iš miestiečių renka mokestį už prie daugiabučių esančios teritorijos priežiūrą.

„Artimiausiu metu bus priimti teismo sprendimai. Yra didelė tikimybė, kad jie savivaldybei bus nepalankūs, paaiškėjus, kad iš gyventojų neteisėtai imamas mokestis už valomą teritoriją“, - vakar pagaliau pripažino A.Kupčinskas.

Kauno miesto taryba vasarą nusprendė, kad gyventojai turėtų mokėti teritorijų priežiūros mokestį už „faktiškai naudojamą teritoriją“.

Tiesa, vis daugiau kauniečių atsisako mokėti, nes prie jų daugiabučių esanti teritorija priklauso ne jų namams, o savivaldybei.

Savivaldybės įmonė „Santakos butų ūkis“ informavo, kad septyni gyventojai yra padavę įmonę į teismą dėl šio mokesčio. Šiuo metu Kaune gyvenamųjų namų teritoriją valo 215 kiemsargių.

„Tačiau jų nebus iš ko išlaikyti, jei toliau surinksime vis mažiau lėšų“, - prasitarė meras.

Savivaldybė sulaukė kelių oficialių institucijų perspėjimų, kad mokestis imamas neteisėtai. Už bendrojo naudojimo teritorijų priežiūrą turėtų mokėti savivaldybė.

Ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas dar gegužę sudarė darbo grupę, kuri turi ieškoti išeities, kaip spręsti teritorijų priežiūros klausimą. Kalbama, kad šios darbo grupės sprendimas bus nepalankus gyventojams, nes ieškoma būdų, kaip teisėtai juos apmokestinti.

Jei teritorijas prižiūrėtų savivaldybė, per metus tai kainuotų apie 9-10 milijonų litų. A.Kupčinskas pasiūlė numatyti tokias lėšas biudžeto projekte.

„Turime pasirengti blogiausiam variantui. Tačiau tikimės, kad pavasarį Seimas priims įstatymų pataisas, kurios išspręstų šią situaciją“, - vylėsi meras.

Kauno tarybos kolegijoje vakar dėl šio klausimo kilo nemažai ginčų. Galutinį sprendimą turėtų priimti miesto taryba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų