Pereiti į pagrindinį turinį

Politikų globotiniui teko pasitraukti

2010-09-28 09:14
Politikų globotiniui teko pasitraukti
Politikų globotiniui teko pasitraukti / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Pareigūnams įkliuvęs Suaugusiųjų mokymo centro direktorius Vitalijus Vėteris tikina neėmęs kyšio, tačiau jis nušalintas nuo pareigų iki gruodžio 17-osios ir į savo darbo vietą greičiausiai nebegrįš.

"Mokykla, ko gero, turės naują vadovą", – taip situaciją Suaugusiųjų mokymo centre apibūdino miesto savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. Kol V.Vėteris nušalintas nuo pareigų, laikinai Suaugusiųjų mokymo centro direktoriaus pareigas eina pavaduotoja ugdymui Nijolė Laučiuvienė.

Paklausta apie situaciją Suaugusiųjų mokymo centre, ji buvo nekalbi, tik patvirtino gavusi įsakymą laikinai eiti direktoriaus pareigas. Laikinoji vadovė teisinosi, kad jai rūpi ne kalbos, o pedagogų darbo tarifikacija, kad jie laiku gautų atlyginimą.

V.Vėteris septynioms paroms buvo suimtas rugsėjo 10 d., po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą. Direktorius buvo sulaikytas savo kabinete, kai, kaip įtariama, iš kompiuterine technika prekiaujančios įmonės atstovo paėmė kyšį, kaip padėką už laimėtą viešųjų pirkimų konkursą. Mokymo įstaigos direktorius taip pat įtariamas ėmęs kyšius iš jo vadovaujamame centre besimokančių asmenų.

"Kai yra imantis kyšį, yra ir jį duodantis. Įtariamųjų yra ir daugiau", – prasitarė bylą tirianti Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Genė Ramanauskienė. Šiuo metu V.Vėteriui taikoma kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

"V.Vėteris ne kartą piktnaudžiavo tais dalykais", – prasitarė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas A.Bagdonas. Jis tikino pats padėjęs pareigūnams gauti reikalingą tyrimui informaciją.

A.Bagdonas atskleidė, kad savivaldybė yra gavusi raštą, kuriame informuojama, kad laikinoji Suaugusiųjų mokymo centro direktorė nepateikė duomenų apie labdaros suteikimą mokyklai. "Savivaldybėje sudaryta darbo grupė, kuri aiškinasi šitas aplinkybes. Kiek žinau, dokumentams pateikti buvo labai mažai laiko", – N.Laučiuvienę teisino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų