Pradėtos Tarptautinės Amerikos mokyklos pastato statybos Pavilnyje

  • Teksto dydis:

Vilniuje prie Pavilnių parko, šalia S. Batoro gatvės, penktadienį oficialiai pradėtos Tarptautinės Amerikos mokyklos (AISV) pastato statybos. Planuojama, kad apie 7 mln. eurų kainuosiančios mokyklos statybas vykdanti rangovė „Conresta” darbus pabaigs iki 2022 metų vasaros.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, sostinė tampa labiau tarptautiška, todėl poreikis tarptautinėms mokykloms mieste yra augantis.

„Jau esame ant ribos, kuomet tarptautinių mokyklų trūkumas Vilniuje iš mūsų privalumo gali tapti stabdžiu. Todėl, kai atsiranda nauja, didesnė, moderni mokykla, tai nėra tik nauda atskiroms šeimoms, bet ir visai šaliai, nes daugiau profesionalių žmonių su šeimomis galės atvykti į Lietuvą, nes jiems yra svarbus mokymosi tęstinumas“, – mokyklos statybų pradžios ceremonijoje BNS sakė R. Šimašius.

„Jei pas mus kursis tarptautiniai verslai – bus daugiau darbo vietų. Ekonominiam konkurencingumui – tai vienareikšmiai vienas iš svarbiausių veiksnių“ , – pridūrė meras. 

Jau esame ant ribos, kuomet tarptautinių mokyklų trūkumas Vilniuje iš mūsų privalumo gali tapti stabdžiu.

Mokyklos statybų pradžios ceremonijoje kalbėjęs JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas (Robertas S. Gilkristas) pabrėžė, kad pandemija atskleidė, jog mokiniams reikia „fizinės mokyklos“.

„Mokiniai pasiilgo šios mokyklos, o ji ir toliau auga bei plečiasi dėl čia esančios ypatingos atmosferos: nuo 1993 metų AISV ( The American International School of Vilnius – BNS) starto, kai mokyklą lankė pirmieji 60 mokinių iki šiandienos 300 moksleivių iš viso pasaulio. Tai rodo ir Vilniaus augimą, jo tarptautiškumo didėjimą“, – kalbėjo JAV ambasadorius.

Nurodoma, jog sostinės Srovės gatvėje ketinama statyti 3 aukštų apie 3,4 tūkst. kv. m ploto pastatą, kuriame galėtų mokytis iki 300 mokinių.

Naujo mokyklos pastato koncepciją ir architektūrą kūrusio architektūros studijos „Formatas A1“ kūrybinės grupės vadovo architekto Lino Naujokaičio nuomone, statyti mokyklą išskirtinėje vietoje – netoli Vilniaus istorinio centro, Pavilnių regioninio parko teritorijoje, šalia triukšmingos S. Batoro gatvės – buvo rimtas iššūkis.

„Regioninis parkas, artumas senamiesčiui bei triukšmo ir taršos suvaldymas buvo iššūkis. Apskritai naujų mokyklų statoma labai mažai, todėl atspindinčios dabartinį laikmetį ugdymo įstaigos atsiradimas Vilniuje yra unikalus įvykis”, – sakė L. Naujokaitis.

Naują mokyklą ketinama pastatyti iki 2022 metų rudens.

Komercinis bankas SEB pernai gruodį pranešė suteikęs 6 mln. eurų paskolą naujo Tarptautinės Amerikos mokyklos pastato statyboms Vilniuje.

„Iš SEB banko gautas finansavimas naujos mokyklos statyboms sudarys sąlygas mokytis moderniose, aplinkai draugiškose  ir šiuolaikinius ugdymo reikalavimus atitinkančiose patalpose. Be to, esame įsipareigoję ir vietos bendruomenei – investuosime ne tik į būsimą mokyklą, bet ir į miesto infrastruktūrą, sutvarkydami S. Batoro ir Srovės gatvių sankryžą“, – tuomet teigė Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje direktorius Stephanas Ruzas.

Pabaigus statybas, Tarptautinė Amerikos mokykla turės 2 pastatus, kuriuose galėtų mokytis iki 450 moksleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip amerikai

kaip amerikai  portretas
tai per pigiai stato statytojai, imusciau kokius 25 milijonus ir tegul moka. kiek cia galima gi jav trilijonus spausdina.

manau

manau portretas
Mokykla ne užseniėčiams, ten durnins lietuvius.

Tam apie vietove

Tam apie vietove portretas
Tai kiek suprantu tamstele atsidziaugti negalit kad tiek bedraminciu turesit
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių