Pereiti į pagrindinį turinį

Prienų policijoje ginklai mėtosi bet kur

2013-04-21 18:50
Prienų policijoje ginklai mėtosi bet kur
Prienų policijoje ginklai mėtosi bet kur / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teisme aiškėja, kad Prienų policijos komisariate tvyro netvarka. Pusmetį nepasigendama šaunamųjų ginklų, kurie vėliau randami komisariato kieme. Mįslingos aplinkybės į teisiamųjų suolą pasodino vieną komisariato pareigūną.

Kaltinamas pagrobimu

Prienų policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės specialistas 52 metų Sigitas Lasys nespėjo išeiti į pensiją. Ikiteisminis tyrimas dėl mįslingai dingusių, o vėliau komisariato kieme rastų kovinių ginklų jau buvo pradėtas. Šie įvykiai rutuliojosi 2011–2012 metais.

Buvęs pareigūnas kaltinamas iš ginklų saugykloje buvusio seifo pagrobęs pusiau automatinį 1 tūkst. litų vertės ginklą, 5 šovinius ir revolverį. Vėliau abu ginklus jis skirtingomis praėjusių metų vasario dienomis išmetė komisariato kieme.

Įdomiausia, kad kaltinamasis Prienų policijos vadovybei melagingai pranešė, kad pusiau automatinį ginklą neva pats rado.

Nenorėjo nemalonumų

S. Lasys kaltu neprisipažįsta. Jis tikina 2011 m. spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje ginklų saugykloje pastebėjęs polietileninį maišelį. Paviršutiniškai jį apžiūrėjęs suprato, kad ten yra ginklai. „Čia turbūt tavo žaisliukai mėtosi“, – mestelėjo už išimtus ginklus atsakingai kolegei.

S Lasys tikina, maišelį užkišęs aukštai už seifo, nes komisariate buvo laukiama tikrintojų iš Kauno. Esą netvarkingai padėti ginklai būtų pridarę kam nors rūpesčių. Apie mįslingą maišelį S. Lasys teigia informavęs ir savo tiesioginę vadovę.

Pasak buvusio pareigūno, vėliau jis esą pamiršęs apie maišelį. Tačiau 2012 m. vasarį Prienų komisariate kilo sąmyšis – kur dingo revolveris? Pasirodo, tame maišelyje buvo mėginusio nusižudyti pareigūno ginklas.

Po kilusio sąmyšio ginklas buvo rastas Prienų komisariato kieme. Vėliau, įšalusį pusnyje, S. Lasys rado ir dar vieną ginklą. Šį kartą jo jau neslėpė už seifo, o sukėlė ant kojų visą komisariatą.

Ignoravo tvarką

Paaiškėjo, kad čia tas ginklas, kurio ir buvo pasigesta. Šis pusiau automatinis ginklas į Prienų komisariatą buvo atvežtas 2011 m. birželį, tačiau atsakinga pareigūnė dėl didelio užimtumo net nepasižiūrėjo, ar jis tikrai priduotas į saugyklą, kur jis padėtas. Ji tik pasirašė dokumentus, kad ginklas yra.

Po pusės metų, kai atsirado žmogus, norintis įsigyti minėtą ginklą, buvo susigriebta, kad jo nėra. Tada ieškomi ginklai ir ėmė mįslingai mėtytis komisariato kieme.

Pagal instrunkcijas gana nedaug žmonių galėjo patekti į ginklų saugyklą, tačiau teisme aiškėja, kad neretai Prienų komisariate jų nebuvo paisoma, net netikrinama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų