R. Šimašius neigia daręs įtakos būsimos žmonos įmonės sėkmei konkursuose

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius neigia daręs įtakos bendrovės „Do Architects“, kurios viena akcininkių yra jo naujoji gyvenimo draugė Gilma Teodora Gylytė, laimėtiems savivaldybės konkursams.

„Jei trumpai – esminius sprendimus konkursuose priima arba nepriklausoma komisija (Tolminkiemio gimnazija, „Kuriu Vilnių“ ir kiti projektai) arba savivaldybės administracija. Meras nedalyvauja“, – feisbuke antradienio rytą rašė Vilniaus meras.

Jis pabrėžė, kad dideliems projektams savivaldybėje rengiami architektūros konkursai, jų dalyviai projektus teikia be pavardžių, o komisijoje, kuri atrenka laimėtojus, savivaldybė neturi lemiamo balso.

 

 

„Aš pats nesprendžiu ir niekada nesprendžiau apie jokius konkrečius projektus mieste, tikiuosi, taip bus ir po mano kadencijos pabaigos“, – sakė R. Šimašius.

Jis kaltinimus pavadino „vinių ieškojimu“ bei „pritemptais ir tendencingais“. R. Šimašius tvirtina nutraukęs atostogas ir trečiadienį surengsiantis spaudos konferenciją.

Aš pats nesprendžiu ir niekada nesprendžiau apie jokius konkrečius projektus mieste.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, jog „Do Architects“ yra laimėjusi penkis savivaldybės skelbtus konkursus.

R. Šimašiaus patarėjas Karolis Vaitkevičius tuomet 15min.lt tvirtino, kad viešųjų ir privačių interesų konfliktas negali kilti – meras santykius su G. T. Gylyte deklaravo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

R. Šimašius liepos pabaigoje paskelbė sumainęs žiedus su architekte G. T. Gylyte. Anksčiau šiemet jis paskelbė išsiskyręs su tuometine žmona Agne Matulaite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Ar jis valdo ar ???

ogi

ogi portretas
atsibuskite tai uzpr ogramuotas klonas artistas be jausmu juk mate kaip usas prilake baluteje bet nepadejo .......??????

Anonimas

Anonimas portretas
Matosi-sukcius,dar verkia,i ka pavirto meras,GEDA,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių