R. Šimašius: sveikatos ministro sprendimas labai tiesmukiškas

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad yra ruošiamos technologijos, kurios leistų įsitikinti, ar žmonės, kuriems paskirtas karantinas, jo laikosi.

Sostinės vadovas tikisi, kad tokias priemones bus leista naudoti kaip pakaitalą nurodymui iš užsienio grįžusius gyventojus kuriam laikui apgyvendinti savivaldybės parūpintose patalpose.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje R. Šimašius sveikatos apsaugos ministro pasirašytą sprendimą dėl prievolės, numatančios, kad visi iš užsienio grįžę asmenys, net tie, kurie neturi koronaviruso simptomų, privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose, įvardino kaip nelogišką. Visgi, jo teigimu, viešbučiai Vilniuje į Lietuvą grįžtantiems asmenims šiuo metu yra paruošti.

Ką daro Vilnius? Visų pirma, visiems viešbučiai paruošti. Nuvešime žmones ten ir užtikrinsime saugų bei kiek įmanoma patogų buvimą, kol nenumatyta kitaip.

„Ką daro Vilnius? Visų pirma, visiems viešbučiai paruošti. Nuvešime žmones ten ir užtikrinsime saugų bei kiek įmanoma patogų buvimą, kol nenumatyta kitaip. Tikiuosi, bus leista žmonėms, šeimoms bent jau vykti savo automobiliu, jei jis, tarkime, oro uosto aikštelėje paliktas laukia. Dalis, beje, norėtų grįžti į savo namus, kurie yra net ne Vilniuje. Jautriai spręsime tai, net jei ministro sprendimas labai tiesmukiškas“, – rašo feisbuke R. Šimašius.

Kartu jis užsiminė apie galimas alternatyvas valdžios išleistam nurodymui.

„Antra, šiandien ypatingai aktyviai dirbsime, kad dar šįvakar turėtume technologines priemones, kurių taikymas leistų įsitikinti, ar žmonės, kuriems paskirtas karantinas (nebūtinai parvykę ar sergantys, o ir visi kiti), šio karantino laikosi. Tikiuosi, šias priemones, kaip pakaitalą viešbučiams, bus leista taikyti“, – teigė jis.

„Trečia, dėl žmonių, kurie akivaizdžiai saugiai gali karantinuotis namuose, iš karto kreipsimės, kaip ministro sprendime nurodyta, į apskrities epidemiologą, kad patvirtintų patalpų tinkamumą karantinavimui (būtent tokią procedūrą numato ministro sprendimas). Neįsivaizduoju, kaip tas apskrities epidemiologas, kas jis bebūtų, tai gali įgyvendinti, tačiau jau čia ministras, kaip sprendimo autorius, gal pasakys“, – feisbuko įrašą baigė sostinės meras.


Šiame straipsnyje: Remigijus ŠimašiusAurelijus Verygakoronavirusasgrįžusieji iš užsienioCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

rse

rse portretas
nugi turbut del vaivorykstiniu susirupino

Ko cia piktintis?

Ko cia piktintis? portretas
Nors top ministerio ir mes nemylim, bet dar jis teisingai: visis sugrize 14 d i karantina, kaip Izraelyje. Kas nenori karantino tegu neskrenda i Lietuva. O parfu-merai turi vykdyti nurodymus. Punkt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių