Pereiti į pagrindinį turinį

Rajono savivaldybė siekia išlikti

2007-09-07 00:00

Vyriausybės planas išplėsti Kauno miesto ribas panaikinus Kauno rajono savivaldybę jau sulaukė pasipriešinimo.

Vyriausybės planas išplėsti Kauno miesto ribas panaikinus Kauno rajono savivaldybę jau sulaukė pasipriešinimo.

Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sudaryta darbo grupė, turėsianti pateikti išvadas ir siūlymus savivaldybės tarybai dėl Vilkijos savivaldybės steigimo ir Kauno rajono savivaldybės panaikinimo, greičiausiai tam nepritars.

Darbo grupėje, be savivaldybės vadovų, partijų atstovų, yra Lietuvos žemės ūkio universiteto ir Kauno technologijos universiteto mokslininkai, Vilkijos, Babtų, Kulautuvos, Akademijos seniūnai. Reformai pritaria tik Vilkijos seniūnija ir jos gyventojai.

Reorganizavus Kauno rajono savivaldybę taip, kaip siūlo ministerija, Vilkijos savivaldybėje gyventų 15 tūkst. dabartinių Kauno rajono gyventojų, o Kauno savivaldybės teritorijoje atsidurtų 70 tūkst. rajono gyventojų. Tai Kauno miesto biudžetą leistų padidinti apie 80 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio per metus.

Vidaus reikalų ministerija rengia Lietuvos teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pakeitimo įstatymo projektą. Galimybių studijoje numatoma steigti naują Vilkijos savivaldybę, kurios teritorija apimtų Kauno rajono savivaldybės Babtų seniūniją, Čekiškės seniūniją, Vilkijos apylinkių seniūniją, Vilkijos seniūniją ir dalį Raudondvario seniūnijos, taip pat Jurbarko rajono savivaldybės Raudonės seniūniją, dalį Seredžiaus seniūnijos ir dalį Veliuonos seniūnijos.

Vidaus reikalų ministerija numato skelbti Babtų, Čekiškės, Vilkijos apylinkių, Vilkijos ir Raudondvario seniūnijų vietos gyventojų apklausą dėl naujos savivaldybės steigimo. Taip pat numatoma skelbti Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos apylinkių, Garliavos, Karmėlavos, Kačerginės, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Rokų, Samylų, Taurakiemio, Užliedžių, Vandžiogalos ir Zapyškio seniūnijų vietos gyventojų apklausą dėl šių teritorijų priskyrimo būsimai Kauno savivaldybei.

Darbo grupės nariai stebėjosi, kad ruošiantis reorganizuoti savivaldybes neatliekami finansiniai skaičiavimai. Kauno rajono mero pavaduotoja Nijolė Kliučienė mano, kad reforma turėtų būti vykdoma atsižvelgus į gyventojų nuomonę. „Vilkijos gyventojai yra jau ne kartą pareiškę savo nuomonę, kad norėtų atskiros savivaldybės. Babtų gyventojai nenori, kad būtų prijungti prie Vilkijos savivaldybės. Nepritariu Vyriausybės pasiūlymui apie 70 tūkst. žmonių priskirti Kauno savivaldybei. Manau, kad ir toliau galėtų išlikti atskira Kauno rajono savivaldybė“, - sakė vicemerė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų