Pereiti į pagrindinį turinį

Ratuotas Kauno politikas – pėsčiųjų siaubas

2012-08-27 08:00
Ratuotas Kauno politikas –      pėsčiųjų siaubas
Ratuotas Kauno politikas – pėsčiųjų siaubas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Politiko Bronislovo Kučinsko visureigį pėstiesiems derėtų įsidėmėti. Policijos duomenimis, per kelis mėnesius jis partrenkė mažiausiai dvi pėsčiąsias. Tiesa, vieną įvykį pažeidėjas neigia.

Policijai įkliuvo ne kartą

„Kodėl jūs taip? Šitiek žmonių mane per perėją praleido, o jūs mane traiškote“, – skausmo perkreiptomis lūpomis politiko B.Kučinsko klausė 40 metų mokyklos pradinukų auklėjimui atidavusi Genovaitė Augevičienė.

Moteris pasakojo, kad šių metų vasario vakarą ją savo visureigiu „Nissan Terrano“ partrenkęs ir sužalojęs B.Kučinskas nė neatsiprašė. Buvęs miesto savivaldybės tarybos narys tikina: moteris incidentą išsigalvoja.

„Aš sustojau prieš perėją, o ji bėgo ir pargriuvo, nes buvo slidu. Išlipau jai padėti atsistoti, o ji mane dabar kaltina, kad aš ją partrenkiau“, – savąją įvykių versiją dėstė politikas.

Praėjusį rudenį policija šį veikėją jau auklėjo už tai, kad jis Kovo 11-osios gatvės perėjoje partrenkė merginą ir nuvažiavo iš įvykio vietos. Apskritai policijos duomenų bazėje B.Kučinsko pavardė paminėta ne sykį ir ne du.

Nei atsiprašau, nei viso gero

Vilijampolėje gyvenanti G.Augevičienė pasakojo smūgį ant perėjos patyrusi į dešinį šoną, o po jo pargriuvusi ir galvą trenkusi į betoninį šaligatvio bortelį. Iš automobilio iššokęs B.Kučinskas pirmiausia paklausė, ar baloje gulinti moteris gali atsistoti.

„Aš pasakiau, kad negaliu, bet jis staigiai mane truktelėjo už rankos, pakėlė ir pastatė ant šaligatvio“, – įvykio detales pasakojo smulkaus sudėjimo G.Augevičienė.

Moteris teigė iškart pajutusį vos pakeliamą skausmą galvoje, kurioje mintys sukosi apie nereikšmingus dalykus, o ne policiją ar greitąją medicinos pagalbą.

„Pastebėjau, kad nebėra kepurės, puoliau jos ieškoti. Galvojau: prikišiu sniego į kepurę, užsidėsiu ant galvos, tada gal mažiau ją skaudės“, – prisiminė G.Augevičienė.

Pasak buvusios pedagogės, B.Kučinskas bandė aiškinti, kad moteris buvo be kepurės, vis kažką burbėjo, kalbėjo šiurkščiai. „Paskui sėdo į automobilį ir nuvažiavo. Nei atsiprašau, nei viso gero“, – politiko elgesiu stebėjosi kaunietė.

Parsvirduliavo savo jėgomis

Svaigstančia galva, visa šlapia, išsidraikiusiais plaukais G.Augevičienė parsvirduliavo iki namų ir kreipėsi konsultacijos pas kaimynę medikę. Ši primygtinai rekomendavo vykti į gydymo įstaigą ir pati savo automobiliu sužalotąją nuvežė į Kauno klinikas.

„Visa blauzda buvo net pajuodusi, o galvoje – didžiulis gumbas. Darė ir kojos, ir galvos rentgeno nuotraukas“, – pasakojo G.Augevičienė.

Lūžių medikai neaptiko, tačiau diagnozavo labai stiprius sumušimus ir galvos smegenų sukrėtimą. Moteris pasakojo didelius galvos skausmus ir svaigulį jautusi kelis mėnesius, vaistams išleidusi ne vieną šimtinę. Taip pat ji pastebėjo, kad yra pablogėjęs regėjimas anksčiau operuota akimi. G.Augevičienė įtaria, kad tai gali būti avarijos padarinys.

Politikas kaltę neigia

Medikai apie įvykį pranešė policijai, kuri įtariamą pažeidėją nustatė nesunkiai – G.Augevičienei pakako nuovokos įsiminti B.Kučinsko vairuojamo visureigio valstybinius numerius. Politikas neprisipažįsta iki šiol. Teigia sustojęs pagelbėti pargriuvusiai moteriai. Motyvo, kodėl G.Augevičienė turėtų meluoti, B.Kučinskas nurodyti negali.

„Nieko ji neprašo, bet kažko nori. Aš nesigilinu ko, nes esu niekuo dėtas“, – kaltinimų kratėsi politikas.

„Jei būtų bent nuoširdžiai atsiprašęs, būčiau atleidusi. Bet jis kažkodėl iš manęs kvailę nori padaryti“, – stebėjosi G.Augevičienė.

Rudenį partrenkė merginą

G.Augevičienė ir B.Kučinskas jau porą kartų susitiko teisme, kuris sprendžia, ar atimti iš kauniečio teisę vairuoti.

„Vieną partrenkė, paskui antrą. Atrodo, kad jam traiškyti žmones – normalus dalykas“, – kalbėjo G.Augevičienė.

73 metų B.Kučinsko žygiai sėdint prie vairo policijai yra gerai žinomi, o paskutinį sykį jį auklėti pareigūnai turėjo praėjusį rudenį. Kovo 11-osios gatvės perėjoje merginą partrenkęs B.Kučinskas nekvietė nei greitosios medicinos pagalbos medikų, nei policininkų. Apie įvykį pareigūnai sužinojo iš Kauno klinikų, į kurias nukentėjusiąją B.Kučinskas atvežė savo automobiliu. Tada politikas atsipirko 500 litų bauda ir auklėjamąja paskaita, nes merginos sveikata nebuvo stipriai sutrikdyta.

G.Augevičienės istoriją nagrinėjantis teismas turės atsižvelgti į ne vieną ekspertizę, todėl išvadą pareikš rudenį. Policija nespėlioja, ar B.Kučinskas bus nubaustas, tačiau jei teisė vairuoti atimta nebus, sprendimą skųs.

„Po pirmojo įvykio jam buvo paaiškinta, kad iš įvykio vietos nuvažiuoti negalima, bet pokalbis nepadėjo. To jau per daug. Eismo dalyvis kelyje turi elgtis taip, kaip priklauso“, – sakė Kauno policijos Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.


Teismuose – dažnas svečias

Šiais metais B.Kučinskas teismuose lankosi dažnai. Liepą teismo verdiktą išgirdusių liūdnai pagarsėjusio vadinamojo auksinio tualeto statytojų gretose buvo ir šis veikėjas. Tiesa, B.Kučinskas išlipo iš balos sausas.

Šiuo metu kaunietis bylinėjasi su buvusia darboviete – Kauno turizmo informacijos centru. Įstaiga direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjusį darbuotoją atleido už pravaikštas. B.Kučinskas įrodinėja, kad buvo atleistas neteisėtai ir reikalauja sumokėti trejų metų algą – daugiau kaip 90 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų