Pereiti į pagrindinį turinį

R.Remeikai savivaldybė pateiks sąskaitą už Gedimino pr. trinkeles

2012-07-12 11:09
R.Remeikai savivaldybė pateiks sąskaitą už Gedimino pr. trinkeles
R.Remeikai savivaldybė pateiks sąskaitą už Gedimino pr. trinkeles / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika, pareiškęs, kad mielai sumokėtų už turguje įsigytas senąsias Gedimino prospekto trinkeles, jau turės tokią galimybę: Vilniaus savivaldybės atstovai pareiškė, kad pagaliau priims kanclerio auką.

Į senojo Gedimino prospekto grindinio trinkelių skandalą įpainiotas R.Remeika jau anksčiau tvirtino jas įsigijęs šalia Utenos turgaus vos už 300 litų ir vėliau išklojęs šeimos sodyboje. Tiesa, jokio teisėtą įsigijimą įrodančio dokumento ministerijos kancleris, savaime suprantama, neturėjo. Vis dėlto jis kiek anksčiau žiniasklaidai tvirtino norintis geranoriškai susimokėti, tačiau Vilniaus savivaldybė esą neranda būdų, kaip įteisinti tokį valdininko atsiskaitymą. R.Remeika tvirtino negavęs informacijos, kaip galėtų susimokėti.

Vilniaus savivaldybės atstovai vakar patikino, kad jokio Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerio skambučio jie nebuvo sulaukę. Tačiau vakar Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai patys paskambino R.Remeikai. Nuspręsta, kad sąskaita už Gedimino prospekto grindinio trinkeles bus išrašyta ketvirtadienį, kai kanclerio sodyboje apsilankys tyrimą dėl trinkelių atliekantys policijos pareigūnai. Jie turi patvirtinti, ar R.Remeikos sodyboje tikrai išklotos senojo Gedimino prospekto grindinio trinkelės ir išmatuoti, kiek kvadratinių metrų jų panaudota.

Nustatyta suma už vieną kvadratinį metrą trinkelių– 130 litų (be PVM). Vilniaus miesto savivaldybė vertina R.Remeikos pilietiškumą ir kanclerio pavyzdžiu ragina pasekti kitus gyventojus.

Savivaldybė taip pat primena, kad visiems, kurie galbūt Gedimino prospekto trinkeles įsigijo neteisėtai ir neturi dokumentų, įrodančių įsigijimo teisėtumą, siūloma atsiskaityti su miestu. Jiems, atvykus į savivaldybę, bus išrašyta sąskaita faktūra pagal turimą trinkelių faktinį kiekį.

Ieško galų

Šiuo metu tiriami bent keturi galbūt neteisėti Gedimino prospekto trinkelių panaudojimo atvejai. Atsiskaičius už trinkeles, miestas žada nesikreipti į teisėsaugos institucijas, o pradėti tyrimai būtų nutraukti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų