Pereiti į pagrindinį turinį

Rudaminos bandito iššūkis policijai

2008-01-19 09:00

Tokio įžūlaus akibrokšto pareigūnai nesapnavo net košmare – nusikaltėlis pavogė jų tarnybinį specialiais ženklais pažymėtą visureigį, kuris vėliau sudegė.

Vėlų ketvirtadienio vakarą iš Vilniaus r. Rudaminos miestelio nuovados garažo buvo pavogtas baltos spalvos naujutėlis tarnybinis visureigis „Mitsubishi L200“ su skiriamaisiais ženklais – švyturėliais ir policijos emblemomis.

Šaltinių teigimu, tokiu poelgiu vienas Rudaminos gyventojas norėjo įrodyti savo pranašumą prieš brolį. Vyriškio artimieji, išgirdę tokius ketinimus, policijai pranešė apie galimą išpuolį.
Nedelsdami, iškart po skambučio, apie 23.20 val., Rudaminoje patruliuojantys policijos pareigūnai nuvyko į miestelyje esančia nuovadą ir apžiūrėję garažus prarado žadą – 2007-ųjų gamybos visureigio nebuvo nė kvapo.
 Rudaminos nuovados viršininko Ryšardo Žukovskio teigimu, nupjovus garažo vartų spyną „Mitsubishi L200“ dingo it į vandenį. Nuovados garažai naktį nesaugomi, o signalizacija čia neįrengta, nes tam neužtenka lėšų.

Sudegė nebepataisomai

Po vidurnakčio, apie 1 val., visureigis rastas apvirtęs ant stogo ir apimtas liepsnų kelyje Sadūniškės–Skaisteriai, visai netoli Baltarusijos sienos.
 Į įvykio vietą greitai atvyko ir rajono ugniagesiai, tačiau jiems gesinti jau nebuvo ko – visureigis visiškai sudegė.
Manoma, kad apledėjusiu žvyrkeliu visureigiu vagilius skriejo per 100 km/val. greičiu, o posūkyje nuvažiavo nuo kelio ir kelis kartus vertėsi. Tiesa, kol kas lieka neaišku, ar mašina užsidegė nuo smūgių išsiliejus degalams, ar buvo padegta.
Atvykę pirmieji patrulių ekipažai iš karto puolė prie visureigio. Pradžioje manyta, jog automobilyje buvo likęs žmogus, tačiau to patvirtinti pareigūnai negalėjo. Skubiai apžiūrėjus įvykio vietą buvo aptikti vieno žmogaus pėdsakai, kuriuos sekdami pareigūnai nuėjo šalia esančio Šumsko kelio link.
Per porą valandų prie sudegusio tarnybinio automobilio atskubėjo ir pastiprinimas iš sostinės – kinologai su pėdsekiais šunimis. Iki paryčių jie bandė aptikti sprukusio vagiliaus pėdsakus, tačiau paieškos buvo bevaisės.

Automobilis buvo apdraustas

Pareigūnai apie įvykį kalba puse lūpų – kol kas žinoma tik tiek, kad spektaklio sumanytojas ir organizatorius – 26 metų Rudaminos gyventojas. Vyras ir jo brolis policijai puikiai žinomi. Nenuostabu, kad visureigį įtariamasis be didesnio vargo pavogė iš pareigūnų – jis jau penketą kartų teistas už automobilių vagystes.

„Viso labo pusę metų galėjome džiaugtis nauju automobiliu. Greitai prie jo pripratome, buvo labai patogus ir patikimas, didelio pravažumo visureigis“, – sakė R.Žukovskis.
2007 m. pagamintas visureigis buvo draustas kasko draudimu, o patirta žala gali siekti 80 tūkst. litų.
„Na, tikėkimės, kad draudimo kompanija atlygins nuostolius, o valdžia nupirks naują visureigį. Tobula būtų, jeigu „žuliką“ sučiuptume, tada jau tekstų jam atsakyti ir už savo poelgius ir už padarytą žalą. Automobilių mums netrūksta – turime dar šešis, tačiau tokie įvykiai labai nemalonūs. Nuovadoje sujudimas, pareigūnai kaip tik išgali padeda kriminalistams, nevalgę ir nemiegoję ieško įtariamojo“, – pasakojo pareigūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų