Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos dieną – ir istorinių automobilių šou

2013-06-08 09:18
Rusijos dieną – ir istorinių automobilių šou
Rusijos dieną – ir istorinių automobilių šou / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sekmadienį Vingio parke jau vienuoliktą kartą vyks Rusijos diena. Šventėje miesto gyventojai ir svečiai išvys 400 atlikėjų iš įvairių Lietuvos miestų, taip pat meno meistrų iš Rusijos ir Baltarusijos.

Renginį pradės Stasio Brundzos retro automobilių paroda. Koncerto puošmena taps Baltarusijos liaudies artistės Valentinos Gajevos vadovaujamo garsaus Baltarusijos valstybinio choreografinio kolektyvo „Choroški“ kompozicijos. Vakarą užbaigs koncertas, kuriame pasirodys grupė iš Rusijos „Samocvety“. Grupė jau yra kartą svečiavusis Lietuvoje.

Renginys vyks jau vienuoliktus metus. Prasidėjęs Sereikiškių parke jis persikėlė į Vingio parką, nes, pasak Vilniaus tarybos narės ir vienos renginio organizatorių Olgos Gorškovos, Sereikiškių parke nebeužteko vietos visiems norintiems dalyvauti.

O.Gorškovos teigimu, šventės tikslas – supažindinti miestiečius ir sostinės svečius su vienos iš Lietuvos tautinių mažumų kultūra. Renginio svečiai galės ne tik įsigyti rusiškų suvenyrų ar knygų, bet ir paragauti tradicinių Rusijos virtuvės patiekalų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų