Santaros klinikose – pavojinga situacija: trūksta visų grupių kraujo

Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų kraujo centre kritiškai trūksta visų kraujo grupių kraujo. Vien VUL Santaros klinikų pacientams per dieną perpilama daugiau kaip 200 vnt. įvairių kraujo komponentų.

Pagalbos laukia patys įvairiausi pacientai. Kraujo perpylimas reikalingas ligoniams, praradusiems didelį kraujo kiekį chirurginių operacijų metu, nelaimingų atsitikimų, avarijų metu, dėl patirtų traumų, komplikuoto gimdymo ir t. t. Taip pat kraujo perpylimas skiriamas kraujo ligomis ir vėžiu sergantiems pacientams bei specialius poreikius turintiems pacientams (onkohematologiniams, po transplantacijų, naujagimiams ir vaikams).

Prašoma skubios gyventojų pagalbos – atvykti ir padovanoti pacientams trūkstamo kraujo.

VUL Santaros klinikų Kraujo centras įsikūręs Santariškių g. 2, Vilnius.

Registruotis reikėtų www.tavokraujas.lt arba telefonais +37067600078, +37068862707.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Exone

Exone portretas
Nezinau pagal kokia skale jus cia vertinate savo duodama krauja, bet as ji vertinu labai brangiai ir man tiek tikrai neduotu uz ji tad as ji duodu neatlygintinai jug neesu koks ubagas ir ismaldos nereikia, o uz gerus darbus visuomet buna atlyginta ir sukaupu tik ne pinigine israiska.

Taip

Taip portretas
Tai kur dar taip moka? Kiek davinėjau, tai tik kino bilietą gavau.

Aš portretas
Músû mieste ėjau duoti kraujo ir buvau 16 ta dieną atmesta dėl mazo hemoglobino, prieš tai visų priežastis tokia pati.Sekančia dieną pasitikrinus savo kraują jis buvo puikus...tai pasitikrinkite aparatúrą, kad daugiau galėtumėte surinkti kraujo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių