Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo narys – vagių siaubas

2008-11-27 09:00
Seimo narys – vagių siaubas
Seimo narys – vagių siaubas / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Seklys: K.Starkevičius sulaiko ketvirtą vagį.

Rokuose gyvenančiam kandidatui į žemės ūkio ministrus Kazimierui Starkevičiui tenka rūpintis ne tik savo karjera, bet ir pasaloje tykoti vagių.

Vakar oficialiai pranešta, kad Rokuose sulaikytas įtariamasis, bandęs iš K.Starkevičiaus ūkio pavogti dyzelino. Vagį sulaikė Seimo narys su kaimynu.
"Naktis iš antradienio į trečiadienį – tai jau istorijos tęsinys. Dar vasarą iš mano ūkio pradingo apie 700 litrų dyzelino. Tuomet ir įrengiau vaizdo stebėjimo kameras.

Praėjusią savaitę jos užfiksavo vagis, tačiau jų sučiupti nepavyko. Dingo apie 170 litrų kuro", – vakar po bemiegės nakties "Kauno dienai" pasakojo K.Starkevičius.

Antradienio vakarą sugrįžęs iš sostinės parlamentaras pastebėjo, kad šunys elgiasi neramiai. "Stebėjau, kas darosi kieme. Po vidurnakčio pamačiau, kad už tvoros stovintis vyras kažką metė šuns link, o paskui pabandė patekti į teritoriją. Pažadinau kaimyną ir sulaikėme vagį", – prisiminė Seimo narys, realiausias kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Sulaikytasis buvo perduotas policijai, o vėliau jam prireikė medikų pagalbos. Nustatyta, kad vagišiui sulaužyti šonkauliai. "Nežinau, kur jis susižalojo. Kieme yra ir krūva plytgalių ir laukai įšalę. Gal laipiodamas kur nors nukrito", – spėliojo Seimo narys.

Politikas vylėsi, kad dabar Rokuose taps ramiau. Pastruoju metu dyzelino pasigedo ir kiti vietos gyventojai. "Tai jau ketvirtas mano sulaikytas vagis. Du kišenvagius buvau sučiupęs autobuse ir troleibuse. Vienas įkliuvo, kai skerdė mano karvę", – prisiminė K.Starkevičius.


Zita Gaižauskienė
Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai

Sulaikytas asmuo V.B., g. 1965 m., be nuolatinės gyvenamosios vietos, buvo pristatytas į Kauno rajono policijos komisariatą. V.B. pareiškė, kad Rokuose, prie namo tvoros, jį sumušė du nepažįstami asmenys. Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje jam diagnozuoti kūno sužalojimai. Dėl dyzelinio kuro vagystės ir V.B. sužalojimo Kauno rajono policijos komisariate pradėti atskiri ikiteisminiai tyrimai.

Tolesnį ikiteisminį tyrimą dėl vagystės atlieka Kauno rajono apylinkės prokuratūra, o ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo atlieka Kauno apygardos prokuratūra. Atkreipiame dėmesį, kad ikiteisminis tyrimas pradedamas ne asmenų atžvilgiu, o pagal nusikalstamos veikos požymius. Per ikiteisminį tyrimą siekiama ištirti visas aplinkybes ir tik surinkus visus faktinius duomenis sprendžiama, ar buvo padaryta nusikalstama veika ir ar surinkta pakankamai duomenų įtariamų asmenų kaltei pagrįsti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų