Sergant vaikui už maistą darželiuose mokėti nebereikės nuo pirmos dienos

Sostinės darželinukams, sergantiems tris dienas ir ilgiau, už maitinimą mokėti nereikės, trečiadienį nusprendė sostinės taryba.

Vis dėlto, jei vaikas sirgs tik dvi dienas ar dieną, mokestis, kaip ir iki šiol, už šias dienas bus skaičiuojamas.

Pakeitimai priimti, nes nuo sausio 1-osios įsigaliojusi tvarka papiktino dalį tėvų: iki šiol net vaikui sergant savaitę ar ilgiau, už pirmąsias dvi dienas vis tiek tekdavo susimokėti.

Šiuo metu vaikams iki 3 metų maitinimo mokestis siekia 2,2 euro, vyresniems – 2,5 euro už dieną.

Patvirtintoje naujojoje tvarkoje taip pat numatyta, kad jei vaikas serga daugiau nei dešimt kalendorinių dienų, darželio Vaiko gerovės komisija, „įvertinusi aplinkybes ir poreikį“, turi teisę paprašyti iš tėvų pateikti informaciją iš esveikata.lt svetainės apie apsilankymo pas gydytoją faktą nepažeidžiant asmens duomenų apsaugos teisės aktų.

Pataisas pateikė „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė bei vicemerė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškos šeimų sąjungos atstovė Edita Tamošiūnaitė.

Pasak vicemerės, pakeitimai leis nemokėti už maitinimą nepriklausomai nuo to, ar vaikas serga, ar į darželį daugiau nei tris dienas neina dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, vieši pas senelius, būna namuose per mamos gimdymo ar tėvų motinystės-tėvystės atostogas.

Sveikatos apsaugos ministerijai tvirtinant, kad savivaldybė neturi teisės reikalauti iš tėvų pažymų apie sveikatą, E. Tamošunaitė sako, kad vaiko ligai jau nuo rugsėjo užtenka tik tėvų pateisinimo. Ji taip pat patikino, kad Vaiko gerovės komisija nesiims tikrinti kiekvienos šeimos, jei vaikas serga ilgiau nei dešimt dienų.

„Jei yra poreikis, ir tik jei įstaiga įtaria, kad gali būti vaiko nepriežiūra, tik tuomet Vaiko gerovės komisija gali paprašyti (įrodymo, kad lankytasi pas gydytoją – BNS), tik jei vaikas nelanko darželio dešimt dienų dėl ligos. Tikrai niekas neis ir netikrins, bet kiekvienoje įstaigoje yra Vaiko gerovės komisija, o įstaiga, auklėtojos pažįsta šeimas, tikrai gali įvertinti pagal situaciją“, – BNS sakė vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tetis

Tetis portretas
Dabar aptarnaujantis darzelio personalas bus alkanas.

Mama

Mama portretas
O Kauno rajone dar normalu sergant vaikui mokėt už pirmą ligos dienos darželyje!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių