Pereiti į pagrindinį turinį

Siaučia chorų virusas

2009-12-02 10:55
Tvarka: neturintiesiems muzikinio išsilavinimo ir nepažįstantiesiems natų sunkiau patekti į projektą.
Tvarka: neturintiesiems muzikinio išsilavinimo ir nepažįstantiesiems natų sunkiau patekti į projektą. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kaunas – ne tik krepšinio sostinė. Pasirodo, čia gyvena nemažai dainingų žmonių, savo talentu pasirengusių išgarsinti gimtąjį miestą.

Tikėjo savo sėkme

Pirmadienio vakarą šalia restorano "Miesto sodas" nusidriekė eilė, kurios "uodega" beveik apjuosė Vytauto Didžiojo paminklą. Keli šimtai jaunuolių čia nekantriai trypčiojo ir vakar. "Čia ką nors dykai duoda?" – eidami pro šalį pečiais gūžčiojo vyresnio amžiaus žmonės, panašias spūstis matę tik didžiuosiuose prekybos centruose paskelbus didžiojo išpardavimo naktis.

Jaunosios kartos atstovams tokių klausimų nekilo – visi žinojo, kad tądien Kaune balsingiausių miestiečių ieško atlikėjas Raigardas Tautkus, su nauja komanda sausio pradžioje jėgas suremsiantis muzikiniame projekte "Chorų karai".

"Žinia, kad miestui, kuriame mokausi, atstovaus šis dainininkas, tik pastūmėjo dalyvauti projekte", – simpatijų kauniečiui R.Tautkui neslėpė Vytauto Didžiojo universiteto studentė Julija. Ir nors merginos gimtasis miestas – Šiauliai, užsispyrusi šviesiaplaukė tikino darysianti viską, kad patektų į atlikėjo komandą. "Reikės – sudainuosiu kelias dainas, reikės – šauksiu visai salei, kad myliu Kauną", – nusijuokė muzikinio išsilavinimo neturinti mergina.

Trindamos sušalusias rankas "Besame mucho" traukė keturios Kauno apskrities Juozo Naujalio muzikos gimnazijos abiturientės: Eglė, Rūta, Justė ir Egidija. "Visos dainuojame chore, tad papildomo pasirengimo mums nereikia, – savo ir draugių jėgomis nedvejojo viena dainorėlių. – Nesėkmės atveju laimingosioms palinkėsime visa ko geriausio."

Už pastangas – pliusas

Restorano viduje virė dar didesnės aistros. Alkūnėmis skindamiesi kelią atrankos dalyviai skubėjo prie stalelio, ant kurio gulėjo pluoštas anketų. "Gal galite paimti ir man?" – stiebdamasi į viršų vyresniųjų pagalbos prašė viena jauniausių dainininkių. Užpildę baltuose lapuose esančius privalomus laukelius vieni dalyviai stojo į eilę, kuri skirtingai nei eilė lauke, neturėjo nei pradžios, nei pabaigos. Prieš pasirodymą nusprendusieji pasistiprinti salotomis arba kava ieškojo laisvų kėdžių. Tikintieji talismanais rankose spaudė meškučius arba glaudėsi prie artimųjų.

"Džiaugiuosi, visus jus čia matydamas. Drauge pasistengsime įrodyti, kad laikinoji sostinė – dainingiausias miestas Lietuvoje", – žvelgdamas į susirinkusiuosius atrankos pradžią skelbė grupės "Neo" lyderis R.Tautkus. Atlikėjo žodžius lydėjo garsūs jaunuolių šūksniai, kuriuos akimirksniu ėmė slopinti projekto vadovė Neringa Kavaliauskienė. "Prašau tylos. Kiekvienas užlipęs ant scenos vertas pagarbos. Nepamirškite, kad jis gali būti komandos nariu", – iškėlusi rankas įsisiūbavusią minią tramdė moteris.

Netrukus ant pakylos žengė pirmoji atrankos dalyvė. Po minutės jos vietoje stovėjo besišypsanti tamsiaplaukė. Pastarosios pasirodymą R.Tautkus savo užrašuose įvertino pajuodintu minusu. Kiek per tyliai dainavusios šviesiaplaukės komisijos nariai prašė dainuoti garsiau, o jos pastangas ir sodrų balsą įvertino pliusu. "Jei reikia, galiu atlikti dar vieno kūrinio ištrauką", – supratusi, kad jos pasirodymas buvo nevykęs, antro šanso prašė viena dalyvių. "Neo" grupės lyderio šypsena leido suprasti, kad nepadės nei antras, nei trečias bandymas.

Skaičiai viršijo lūkesčius

Praėjusį sekmadienį Vilniuje naujų komandos narių ieškojo ir dainininkė Irena Starošaitė. Tądien Klaipėdos gatvėje išsirikiavo du šimtai norinčiųjų įsilieti į atlikėjos chorą. Kauniečiai šį skaičių viršijo kelis kartus. "Mūsų salėje telpa maždaug trys šimtai žmonių. Manau, kad per atranką jų tiek ir buvo. Kiek stovėjo už durų – sunku pasakyti", – kalbėjo restorano "Miesto sodas" renginių organizatorė.

"Pirmadienį perklausa užtruko apie penkias valandas. Ant scenos lipo pusketvirto šimto kauniečių, – skaičiavo R.Tautkus. – Atrinkau keturias dešimtis žmonių, iš kurių būtų pats geriausias šalies choras."

Vakar buvo surengta antroji atranka. Geriausieji bus pakviesti į dar vieną etapą, kuriame paaiškės šešiolika laimingųjų. "Šį kartą reikės atlikti kelis kūrinius, todėl galėsime ilgiau pabendrauti su kiekvienu dalyviu ir daugiau apie jį sužinoti", – prasitarė R.Tautkus.

Pasak jo, kiekvieno miesto choras ne tik kovos už savo miesto garbę. Laimėtas prizas bus skirtas labdarai – miesto ligoninei, senelių prieglaudai, vaikų globos namams ar kitoms paramos trūkstančioms įstaigoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų