Pereiti į pagrindinį turinį

Šiltos vietos savivaldybėje – blogiems valdininkams

2009-07-23 09:26
Išskirtinis: Dainavos seniūnu tapęs buvęs socialinių reikalų skyriaus vedėjas A.Malinauskas vienintelis turi pavaduotoją.
Išskirtinis: Dainavos seniūnu tapęs buvęs socialinių reikalų skyriaus vedėjas A.Malinauskas vienintelis turi pavaduotoją. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Viešai išpeikti ir tarnybinių nuobaudų sulaukę Kauno savivaldybės specialistai bedarbių gretų nepapildo. Jie įdarbinami kituose savivaldybės skyriuose, kur toliau gauna valdiškus atlyginimus.

Nori dirbti ramiau

Ne kartą aštrios kritikos sulaukusi savivaldybės Gyvenamojo fondo skyriaus vedėja Kristina Kuprienė kitą savaitę turėtų tapti vienos iš seniūnijų vyriausiąja specialiste. "Ji pati taip norėjo", – prasitarė savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

K.Kuprienei yra surašyta tarnybinė nuobauda už nepakankamą vadovavimą skyriaus darbui ir nepakankamą kontrolę. Šiek tiek anksčiau tarnybinių nuobaudų sulaukė ir du šio skyriaus specialistai.

"K.Kuprienė yra profsąjungos valdybos narė, todėl turime sulaukti profsąjungos sutikimo dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo", – paaiškino Personalo skyriaus vedėja Genė Stanienė. Administracijos direktoriaus teigimu, vykstant administracijos reorganizacijai ne vienus metus socialinio būsto reikalus tvarkiusi K.Kuprienė išeiti iš darbo savivaldybėje nenorėjo.

Pati Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus vedėja tikino, kad pokyčiai jos darbe nesusiję su jokiomis nuobaudomis. "Dešimt metų dirbau su pagyrimais. O čia, matyt, taip reikėjo", – užsiminė K.Kuprienė. Ji sakė oficialiai dar negavusi jokios nuobaudos, todėl nenorinti nieko daugiau komentuoti.

Valdininkė tikino, kad sprendimą pereiti dirbti į seniūniją ji priėmė po dvejų metų svarstymų. "Noriu ramiau dirbti. Savo norą pareiškiau. Džiaugiuosi, kad man jį padeda realizuoti ir manęs nenuvertina", – gyrėsi K.Kuprienė.

Gyvenamojo fondo skyriaus vedėjo vieta ilgai tuščia nebus. Į šias pareigas pretenduoja dabartinis Eigulių seniūnas Ovidijus Adomaitis. Per 2007-aisiais vykusius savivaldybių tarybų rinkimus jis buvo Tėvynės sąjungos sąraše, tačiau į miesto tarybą nepateko.

Pastaruoju metu Eigulių seniūnas dalyvavo ne viename konkurse įvairioms savivaldybės kontroliuojamų įmonių pareigoms užimti, tačiau rezultatai būdavo ne jo naudai. "Konkurso nebus. O.Adomaitis atitinka kvalifikacinius reikalavimus", – aiškino V.Gudėnas.

Postas už ramybę?

"Kol faktas neįvyko, nenoriu nieko komentuoti", – į kalbas nesileido O.Adomaitis.

Vietoj O.Adomaičio Eigulių seniūnijai turėtų vadovauti iki šiol toje pačioje seniūnijoje vyriausiąja specialiste dirbusi Virgilija Randienė. Pagal Valstybės tarnybos įstatymą jos pareigos bus paaukštintos esant tarnybinei būtinybei.

Vadovaujantis ta pačia nuostata pernai Vilijampolės seniūnijos specialiste dirbusi Asta Chanko tapo Dainavos seniūne. Šių metų balandį ji turėjo užleisti seniūno kėdę konservatoriui Alvydui Malinauskui.

Tuometiniam Socialinių reikalų skyriaus vedėjui grėsė atleidimas iš darbo. Gavęs atleidimo lapelį jis kurį laiką sirgo. Pasklidus kalboms, kad Socialinių reikalų skyriaus vedėjas pasiryžęs kovoti ir savo noru iš darbo neišeis, jam surasta kita kėdė.

A.Malinausko darbas savivaldybėje buvo vertinamas prieštaringai. Administracijos vadovai neslėpė, kad valdininkui trūko kompetencijos. Tačiau tai netapo kliūtimi užimti Dainavos seniūno postą.

Seniūnas nieko nežino

A.Malinauskui pradėjus vadovauti Dainavos seniūnijai, įsteigtas seniūno pavaduotojo etatas. Dešiniąja A.Malinausko ranka tapo A.Chanko. Tokios pareigybės kitose dešimtyje seniūnijų nėra.

Pats A.Malinauskas negalėjo paaiškinti, kodėl turi pavaduotoją. "Nežinau, kas priėmė sprendimą: gal politikai, gal administracija. Čia ne mano iniciatyva", – tikino seniūnas. Paklaustas, ar sugebėtų dirbti be pavaduotojos, valdininkas nebuvo linkęs atvirauti. "Geriau nieko nesakysiu, nes paskui vėl gausiu barti", – pokalbį baigė A.Malinauskas.

"Tai pati didžiausia seniūnija mieste. Svarstėme galimybę toje teritorijoje išskirti dvi seniūnijas, bet galiausiai įsteigėme pavaduotojo etatą", – aiškino V.Gudėnas. Jis neigė, kad naujas etatas sukurtas siekiant išsaugoti darbo vietas.

Keičia tik kėdes

Neįtikusiems savivaldybės specialistams surasti kitą darbo vietą savivaldybėje nėra jokia naujiena. Prieš porą mėnesių miesto meras Andrius Kupčinskas atsisveikino su savo patarėja Daiva Lebeliūnaite. Anot mero, patarėja nepateisino jo lūkesčių. Tačiau D.Lebeliūnaitė toliau dirba savivaldybėje – Kultūros skyriaus specialiste.

2007-aisiais Miesto ūkio departamentui vadovavęs konservatorius Petras Morkūnas sulaukė neigiamo darbo įvertinimo. Po tarnybinės nuobaudos ilgokai sirgęs departamento direktorius į darbą grįžo tuomet, kai valdžią atėjo savi.

Miesto ūkio departamento direktoriaus postą jis užleido bendrapartiečiui Jonui Žališkevičiui iš Kalvarijos. Pats P.Morkūnas tapo savivaldybės kontroliuojamos įmonės "Laboratorinių tyrimų centras" direktoriaus pavaduotoju. Šias pareigas jis eina iki šiol.


Bandymas pašalinti netinkamus

2008 m. prieš Kalėdas miesto valdžia nusprendė pakeisti keturių seniūnijų vadovų darbo vietas.

Pagal planą Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė turėjo būti perkelta į Žaliakalnio seniūniją, o jos vietą būtų užėmęs Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas. Neoficialiai kalbėta, kad taip miesto vadovai siekė pašalinti su aviatoriais nesutariančią L.Navickienę.

Taip pat vietomis turėjo pasikeisti Gričiupio ir Petrašiūnų seniūnai – Ričardas Rusteika ir Algimantas Vilkevičius. Seniūnams nesutikus keistis, plano įgyvendinti nepavyko, tačiau vėliau kai kurie pakeitimai buvo padaryti.


 

Kęstutis Kriščiūnas, Socialdemokratų frakcijos seniūnas

Postų dalybos savivaldybėje tėra konservatorių partijos vidinės kovos išdava. Niekam ne paslaptis, kad Kazimiero Starkevičiaus šalininkus, užimančius įvairius postus, keičia kiti konservatoriai, lojalūs dabartinei miesto valdžiai. Jeigu K.Kuprienė blogai dirbo ir nesprendė socialinio būsto problemų, reikėtų kreiptis į prokurorus. Dabar jai tiesiog pasiūlomas kitas postas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų