Skelbiamas vaikų vasaros stovyklų sostinėje konkursas: skyrė daugiau pinigų

  • Teksto dydis:

Keturioliktą kartą sostinės savivaldybė skelbia vaikų vasaros poilsio programų konkursą. Nors šuo metu apie vaikų pramogas galvoti sudėtinga, laikas planuoti, kaip įveikus virusą, bus užimti vaikai ir jaunuoliai šios vasaros metu. Šiemet savivaldybė prasmingoms vaikų pramogoms skiria dar daugiau lėšų nei pernai – 250 tūkst. eurų. Tikimasi, kad šiais metais savivaldybės finansuojamose stovyklose galės stovyklauti ir pramogauti daugiau nei 10 000 vaikų.

„Šie mokslo metai yra ypatingi ir keliantys daug iššūkių – mokiniai ir mokytojai darbą perkėlė į elektroninę erdvę, o ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. Dabar reikia galvoti, ką turiningo bus galima nuveikti vasarą, kai visi galės sugrįžti į ugdymo erdves ir susitikti su savo draugais. Būtent šis konkursas padės tai įgyvendinti – moksleiviai galės ne tik turiningai praleisti laiką drauge, bet ir per įvairias neformalaus ugdymo veiklas, įtvirtinti ką išmoko karantino metu ir tobulinti savo kompetencijas“, – kalbėjo sostines mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Visos sostinės švietimo įstaigos, atsižvelgiant į vaikų poreikius, gali dalyvauti konkurse ir organizuoti vaikų vasaros poilsio stovyklas. Programų teikėjams numatytas įpareigojimas užtikrinti, kad vienos dienos Savivaldybės finansuojamos stovyklos kaina tėvams nebūtų didesnė kaip 10 Eur, o vaikų iš šeimų, kurių socialinė padėtis itin jautri, nebūtų didesnė nei 5 Eur.

Konkursui gali būti teikiamos programos, kuriose numatoma užimti tik Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos mokyklose besimokančius vaikus. Vienoje stovyklos pamainoje turi dalyvauti ne mažiau kaip 15 vaikų. Vaikai turi būti užimti ne mažiau kaip 8 valandas per dieną be pertraukų. Vienos stovyklos pamainos trukmė – 5-18 kalendorinių dienų. Viena organizacija gali organizuoti neribotą stovyklos pamainų skaičių, vienas vaikas už savivaldybės biudžeto lėšas gali ilsėtis ne ilgiau kaip 18 kalendorinių dienų.

Savivaldybės biudžeto lėšos skiriamos dieninėms, stacionarioms stovykloms (su laikinu apgyvendinimu) ir mobilioms stovykloms (stovyklaujama keliaujant). Programai gali būti skiriama iki 5 000 Eur. Kaip rašoma savivaldybės pranešime, prioritetas teikiamas toms paraiškoms, kurioms įgyvendinti numatomas kuo mažesnis tėvų (globėjų) indėlis, bus užimtas didesnis vaikų skaičius, parengta kokybiška, įdomi su įvairiomis veiklomis programa ir pateikta detali, pagrįsta išlaidų sąmata.

Sostinės savivaldybė šiais metais supaprastino paraiškos formą. Visą paraišką galima užpildyti tiesiogiai internetu prisijungus prie elektroninės paslaugų valdymo sistemos ir papildomai prisegant programos sąmatą.

Kviečiama pateikti paraiškas iki 2020 m. gegužės 4 d. 12 val. Paraiškos gali būti pateikiamos tik elektroniniu būdu per Vilniaus miesto savivaldybės elektroninių paslaugų valdymo sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių