Pereiti į pagrindinį turinį

Skrydžiai į Švediją populiarėja

2007-09-01 00:00

Skrydžius iš Kauno į Švedijos pietuose esantį Vekšį perimanti aviakompanija mėgins į lėktuvus pritraukti daugiau keleivių iš Lietuvos.

Skrydžius iš Kauno į Švedijos pietuose esantį Vekšį perimanti aviakompanija mėgins į lėktuvus pritraukti daugiau keleivių iš Lietuvos.

Švedų aviakompanijos „Stockholmsplanet“ lėktuvai iš Kauno į Vekšį, su kuriuo miestas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį, skraido nuo sausio mėnesio. Iki šiol 33 vietų orlaiviu „SAAB-340“ keleiviai gabenami du kartus per savaitę. Nuo spalio šį maršrutą perims Švedijos aviakompanija „Smalandsflyg“.

„Smalandsflyg“ generalinis direktorius Henrikas Lofbergas, lankydamasis Kaune, patikino, kad skrydžiai į Vekšį bus tęsiami. Smalando oro uosto, į kurį skrendama iš Kauno, komercijos direktorius Olle Faltas sakė, kad maršrutą perima didesnė ir stipresnė aviakompanija, kuri per metus perveža apie pusę milijono keleivių.

„Kol kas toliau į Kauną skraidysime po 2 kartus, ateityje - po 3-4 kartus per savaitę. Tikimės, kad keleivių, skrendančių iš Lietuvos į Švediją, padaugės. Mūsų šalyje maršrutas pakankamai žinomas, tačiau Lietuvoje apie jį dar trūksta informacijos“, - sakė H.Lofbergas.

Prieš keletą mėnesių buvo kilusi grėsmė, kad šis maršrutas bus atšauktas. Pasitaikydavo, kad iš Vekšio į Kauną buvo skraidinamas vienas keleivis. „Anksčiau vidutinis lėktuvo užimtumas buvo 25 proc., dabar jis pasiekė 68 proc.“, – teigė H.Lofbergas.

Miesto meras Andrius Kupčinskas mano, kad keleiviams dar trūksta informacijos apie maršrutą į Vekšį. Kauno oro uosto generalinis direktorius Kęstutis Cucėnas teigė, kad Švedijos aviakompanija mąsto ir apie naujų maršrutų atidarymą iš Kauno.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų