Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai susirūpino pavėluotai

2008-02-06 00:00

Kauno miesto tarybos Socialdemokratų frakcija perspėja, kad planuojamas 716 milijonų litų miesto biudžetas per daug optimistinis. Prognozuojama, kad gali pritrūkti apie 80 milijonų litų.

Kauno miesto tarybos Socialdemokratų frakcija perspėja, kad planuojamas 716 milijonų litų miesto biudžetas per daug optimistinis. Prognozuojama, kad gali pritrūkti apie 80 milijonų litų.

Kauno miesto taryba biudžetą turėtų patvirtinti šį ketvirtadienį. „Biudžetas yra optimistinis. Tai kelia nerimą, turint galvoje mažėsiantį gyventojų pajamų mokestį. Nelabai tikėtina, kad jo bus surenkama daugiau, kad mieste daugės verslo įmonių“, – stebėjosi Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas.

Anot jo, tokius nuogąstavimus skatina tai, kad miestas nebando padėti verslui. „Šalia pramogų klubo „Combo“ norima įrengti atliekų aikštelę, neleidžiama verslininkams investuoti į pagrindinį stadioną“, – aiškino politikas.

Socialdemokratų nuomone, nesilaikoma Kauno miesto plėtros strategijos, kurioje numatyta tiesti troleibusų liniją į Šilainius, stinga ūkiško požiūrio. „Vietoj ekologiškų troleibusų linijos nuperkama 20 autobusų. Pasiūlome koreguoti troleibusų linijos projektą, tačiau tam skiriama tik 100 tūkstančių litų, o reikėtų bent trigubai daugiau“, – apgailestavo G.Labanauskas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius pastebėjo, kad biudžete nenumatyta lėšų, statiniams, neturintiems šeimininkų, nugriauti, nors tam prašyta 3 milijonų litų. „Tačiau deklaruojama, kad miestas turėtų atrodyti tvarkingesnis“, – stebėjosi R.Rabačius.

Vicemerui Steponui Vaičikauskui užkliuvo, kad iki šiol neaišku, už ką atsako vicemerai ir administracijos vadovai, todėl vėliau atsakomybė dėl nepavykusių darbų neva užkraunama socialdemokratams.

„Problema, kad valdantieji nenori pripažinti klaidų, todėl jiems negalime padėti“, – reziumavo G.Labanauskas.

Socialdemokratų spaudos konferencija buvo surengta prieš pat A.Kupčinsko kelionę į Briuselį. Meras prieš lipdamas į lėktuvą sakė esąs nustebintas koalicijos partnerių socialdemokratų elgesio.

„Jie aktyviai dalyvavo rengiant biudžetą, o paskutinėje stadijoje savo kūrybą kritikuoja. Jei kartu minkei molį, o paskui atrodo, kad ne kažkas išėjo, reikia pripažinti, kad ir pats prie to prikišai nagus“, – kritiką atrėmė meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų