Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje viešintis D. Libeskindas: Vilnius yra jaunas ir atviras miestas

2017-04-04 13:11
DMN ir BNS inf.

Vilniuje vieši vienas garsiausių pasaulio architektų Danielis Libeskindas, kuris miesto tarybos nariams ir visuomenei pristato multifunkcinio komplekso „k18B” bei šalia atsirasiančios viešosios erdvės miestiečiams projektą, rašoma pranešime spaudai.

Bendrasis Vilniaus miesto planas šiuo metu numato, kad teritorijoje, kurioje iškils modernus viešbučio „Radisson RED“ bei A klasės biurų kompleksas, aukštybinius pastatus galima statyti tik gavus savivaldybės tarybos pritarimą. Garsus architektas į Vilnių atvyko miesto tarybos nariams asmeniškai pristatyti komplekso bei viešosios erdvės projektą. D. Libeskindas susitinka su visomis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijomis.

Pristatydamas projektą, architektas negailėjo gražių žodžių Vilniui. „Kaskart būnant čia, man susidaro įspūdis, jog Vilnius yra atviras jaunų žmonių miestas, kuriame kurti man yra didelė garbė“, – pasakojo D. Libeskindas.

Jis pabrėžia, kad čia iškilsiantis multifunkcinis kompleksas „k18B“ ne tik užtikrins dešiniojo Neries kranto vientisumą, tačiau taps Vilniaus vizitine kortele visoje Europos miestų architektūroje.

„Pastatas yra tarsi vartai į naująją erdvę. Labai svarbu rasti dermę tarp Senamiesčio ir verslo kvartalo, kuris plečiasi kitoje upės pusėje. Kūriau pastatą išskirtinai Vilniui, todėl jo formos ir siluetas sutampa su miesto diktuojamu kontekstu. Vis dėlto, pastatai turi išsiskirti ne tik vietiniame kontekste, tačiau ir tarptautiniame. Šiandien miestai konkuruoja tarpusavyje, todėl Vilnius turi būti išskirtinis“, – teigė D. Libeskindas.

Pasak architekto, labai svarbu, kad tarp Baltojo tilto ir Europos aikštės būtų sukurta aktyvi viešoji erdvė, kuri taptų tarsi svetaine miestiečiams.

„Net neabejoju, kad šis pastatas džiugins žmonių, kurie kasdien čia vaikšto, akis. Šioje erdvėje  aktyvus visuomenės gyvenimas verda 24 val. per parą ištisus metus. Pastate bus 30 metrų aukščio viešoji erdvė, kuri bus atvira visuomenei. Tai yra unikalu net ir pasauliniu mastu – dažniausiai mano projektuojami privatūs pastatai nėra tokie atviri visuomenei“, – džiaugiasi architektas.

D. Libeskindas vadovaujamos „Studio Libeskind“ suprojektuotas multifunkcinis biurų ir viešbučio kompleksas „k18B“ pernai laimėjo tarptautinį architektų konkursą, kurį organizavo Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos architektų sąjunga ir investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“.

Kovo 23–27 d. bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta vilniečių apklausa parodė, jog 80 proc. vilniečių palankiai vertina planus dešiniajame Neries krante statyti D. Libeskindo suprojektuotą multifunkcinį kompleksą „k18B“.

Slidinėjimo centro projekto neįgyvendins

Vilniaus miesto savivaldybė neketina Liepkalnyje įgyvendinti slidinėjimo centro projekto, kurį sukūrė žinomas architektas D. Libeskindas, antradienį pranešė meras Remigijus Šimašius.

„Šiandien tokių planų įgyvendinti jį neturime. Jeigu atsirastų koks nors investuotojas, kuris matytų grąžą ar norėtų sau kaip paminklą pasistatyti, nuspręstų tuos keliolika ar kiek ten reikia milijonų skirti, tai pirmyn. Bet aš matau kitus prioritetus ir jų yra nemažai“, – portalui 15min.lt teigė R.Šimašius.

2 mln. eurų Liepkalnio sporto ir sveikatingumo centro projektas buvo pristatytas 2014 metais. Tuometinė valdžia skelbė, kad jį tikimasi įgyvendinti per kelerius metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų