Sostinės gyventojai vietoje laukto prekybos centro gavo laidojimo namus

  • Teksto dydis:

Statytojai gavo leidimą prekybos patalpomis, tačiau Registrų centre po kurio laiko atsirado įrašas, kad čia bus teikiamos ritualinės paslaugos, kitaip sakant, bus šarvojami velioniai. Rajono gyventojai piktinasi tokia kaimynyste, o savivaldybė svarsto kreiptis į prokuratūrą, praneša LNK.

Sostinės Pašilaičių rajono gyventojai tikėjosi, kad jų kaimynystėje išdygs nedidelis prekybos centras, ir labai nustebo, kai pamatė iškabą „Laidojimo namai“.

Vilniaus savivaldybė prieš penkerius metus davusi leidimą šioje vietoje statyti prekybos paskirties pastatą, o įrengti čia šarvojimo salių tvirtino neleidusi ir net nežinojusi apie tokius verslininkų planus.

„Labai pavojinga praktika, nes jeigu toks precedentas taptų legalus ar kartotinis, tai mes tiesiog išduotume leidimus vieniems objektams, kad pasistatytų visai kitos paskirties objektą, o mes tada turime visiškai nekontroliuojamą padėtį“, – teigė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Laidojimo namų savininkai sakė pernai pirkę žemę su statybų leidimo komerciniam pastatui. Statybas pradėjo, nors neturėjo leidimo, šarvojimo salėms įrengti. Vis dėlto verslininkai tvirtino viską darę teisėtai, iš Statybų inspekcijos reikiamus parašus surinko ir higienos pasą gavo.

„Statybos leidimas – statom. Ir viskas eigoje dėliojasi. Nėra tai, kad pastatome ir bandome kažką perversti. Ne. Visi viską žino – Statybos inspekcija viską pastoviai kontroliavo“, – sakė UAB „Ligamis“ direktorius Juozas Čiplys.

Būtent į Statybų inspekciją krypsta ir Vilniaus savivaldybės akys.

Dėl vaikų klykavimo, iš tiesų, mes tai matėme, vertinome, pastate sudėjome tam tikras statybines technologijas, kad to triukšmo viduje nebūtų.

„Matome, kad buvo išduota Statybų inspekcijos pažyma, kurioje pasakyta, kad pastatas neturi esminių nukrypimų nuo projekto. Bandėme žodžiu pasiaiškinti su Statybos inspekcija, bet buvo pasakyta, kad į jokias žodines užklausas nebus atsakinėjama. Tai tęsiame biurokratinį susirašinėjimą, šiuo atveju oficialiu keliu“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Savivaldybei susidomėjus šarvojimo salės parduotuvėje atsiradimu, Statybos inspekcija savo sprendimus dėl šarvojimo salių įteisinimo atšaukė ir vardijo, ką turėtų padaryti verslininkai, kad šarvojimo salės būtų įteisintos.

„Turėtų būti ir visuomenės informavimas, ir viešinimas, ir parengtas naujas projektas, ir gautas naujas statybos leidimas. Šiuo metu atliekamas tyrimas, ar inspekcija turėjo teisę išduoti deklaraciją neatsižvelgiant į tai, kad buvo suformuota nauja patalpa“, – komentavo Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos specialistė Anastasija Moisenkova.

Kol valdžios institucijos aiškinasi, teisėtai ar ne po gyventojų langais atsirado laidojimo namai, šie jau po poros savaičių planuoja pradėti veiklą. Jų negąsdina vaikų klegesys šalia esančiame riedlenčių ir riedučių parke.

„Dėl vaikų klykavimo, iš tiesų, mes tai matėme, vertinome, pastate sudėjome tam tikras statybines technologijas, kad to triukšmo viduje nebūtų“, – sakė J. Čiplys.

Tačiau Statybos inspekcija kreipėsi į Registrų centrą, kad laidojimo namų neregistruotų kaip baigto pastato, dėl to laidojimo namų veikla atidedama mažiausiai mėnesiui, kol bus išnarpliotas parduotuvės virsmo laidojimo namais detektyvas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

trūkt už vadžių

trūkt už vadžių portretas
Jei Statybų inspekcija taip įžūliai elgiasi, įsivaizduokite kas darosi su BETALT, kuri "kontroliuoja" renovaciją! Kalbama, kad gandai apie BETALT "žydgarbius" jau pasiekė Europos komisiją ir Lietuvai gali tekti grąžinti dalį renovacijai skirtos paramos. Tiek, kad kaltų ir vėl nebus, dargi visi atsakingi valdininkai už padarytą žalą iki gyvos galvos gaudinės visai neblogas pensijas.

Miegamieji rajonai

Miegamieji rajonai portretas
Miegamuosiuose rajonuose neturėtų būti nei laidojimo namų, nei stadionų, nei restoranų. Čia žmonės gyvena ir ramiai miega naktimis. O tuos triukšmo objektus iškelkite už miesto. Į pakasynas žmonės atvažiuoja įveikdami 300 kilometrų, tai užmiestis tam tinka labiausiai. Tas pats su triukšmingais stadionais ir didžiuliais pernakt veikiančiais tinkliniais restoranais. Galvokime keletą metų į priekį

Garsi muzika salimais pades

Garsi muzika salimais pades portretas
Salia laidojimo namu galite metaliuko pavaryti dienomis garisiai. Neatsiras nei vieno, kas nores savo artimuosius muzikoje sarvoti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių