Poliklinika bijo apgulties: Vilniaus savivaldybės noras – per dieną vakcinuoti apie 600 pacientų

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nuo vasario vidurio siūlo įvesti privalomą trečiąją vakcinos dozę, dirbantiems kontaktinį darbą,. Poliklinikos bijo apgulties, nes norima vakcinuojamų pacientų skaičių didinti kone trigubai, praneša LNK žinios.

Karininkas Donatas laukia trečiojo skiepo dozės, kurią gaus jau po kelių dienų. Jis įsitikinęs, kad karininkams skiepytis reikia nelaukiant, kol bus paliepta Vyriausybės.

„Visi supranta svarbą gebėti veikti laisvai ir vykdyti užduotis be apribojimų. Tai mums, vis dėlto, pirminė užduotis – būti pasirengus ginti tėvynę krizės atveju. Tų krizių gali būti įvairių. Pandemija yra viena jų“, – sakė karininkas Donatas Suchockis.

SAM siūlo nuo vasario vidurio daliai darbuotojų įvesti privalomąjį skiepijimą. Sveikatos, švietimo, socialinės srities ir viešojo administravimo bei kariuomenės sektoriuose dirbantys žmonės nuo vasario 14 dienos turėtų privalomai skiepytis trečiuoju skiepu nuo COVID-19.

Švietimo profsąjungos prieš privalomą skiepijimą priešgyniauja. „Jei žmogus yra verčiamas, tai jam kyla abejonių, kodėl prievarta reikėtų paskiepyti vieną ar kitą mokytoją mokykloje“, – kalbėjo Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Karininkui tokie pakeitimai sunkumų nesudarytų. Jis įsitikinęs, kad nesiskiepyti, kai suteikiamos visos galimybės, tiesiog kvaila. Kol karininkai noriai vakcinuojasi, pedagogai bijo, kad nenorintys vakcinuotis trečiąja doze, tiesiog išeis iš darbo. „Tai – ne baimė, o net realybė. Nereikėtų spausti jų į kampą ir varyti iš mokyklos“, – teigė A. Navickas.

Vakcinavimo centruose dirbantys žmonės sako pastebėję, kad dar nė neįvedus privalomo skiepijimosi, kontaktinį darbą dirbantys žmonės vakcinuotis nevengia. Tačiau ministras Arūnas Dulkys pabrėžia, kad medikai ir pedagogai trečiuoju skiepu skiepijasi kur kas mažiau nei pirmaisiais dviem. Besiskiepijančių srautai mažėja, todėl savivaldybė nuo sausio vidurio ketina uždaryti didžiausią Vilniuje veikiantį vakcinavimo centrą.

„Atėjo laikas vakcinavimo paslaugą padaryti kasdiene paslauga, kokias mes turime ir kitas sveikatos priežiūros paslaugas“, – aiškino Vilniaus miesto savivaldybės vakcinacijos koordinatorius Kipras Krasauskas.

Poliklinikos pripažįsta – nors vakcinaciją vykdo jau kurį laiką, užsidarius „Litexpo“ teks sulaukti kur kas didesnio srauto. „Be abejo, vakcinavimo skaičius padidės. Pacientų, kuriuos turėsime vakcinuoti, jų skaičių turėsime didinti. Šiuo metu mes vakcinuojame iki 200-300 per dieną, tai savivaldybės noras, kad suvakcinuotumėme apie 600“, – pasakojo Karoliniškių poliklinikos skiepijimo centro vadovė Vaida Danielė.

Kol kas SAM apie privalomą skiepijimą visai visuomenei nesvarsto, o karininkas ragina pasitikėti medikų rekomendacijomis. „Sustiprinančiosios vakcinos rodikliai yra jau dabar neblogi ir, tikėtina, nebus tos bangos, kuri taip užgultų sveikatos priežiūros įstaigas, kad skiepo reikėtų laukti ilgai arba būtų problema jį gauti“,  – svarstė Vilniaus miesto savivaldybės vakcinacijos koordinatorius.

Nuo gruodžio 28 dienos SAM įveda privalomą testavimąsi tiems, kuriems po skiepo praėjo daugiau nei 210 dienų, ir kurie neketina skiepytis trečiąja doze.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Vėl grabioram darbo bus

Linkėjimai

Linkėjimai portretas
Tarp kitko apgultis darbo vietose ir visiška izoliacija nuo Vilniaus miesto labai praverstų Savivaldybės aparatui. Be maisto ir vandens savaitėlei.

ogi

ogi portretas
vyksta globalinis 1 pavertymas vergais likusia populiacija nurasant i /geroves/ AA..amen===
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių