R. Šimašius: plečiantis skiepijimo apimtims, reikia kalbėti apie papildomus atlaisvinimus

Plečiantis skiepijimo nuo COVID-19 apimtims, reikia kalbėti apie papildomus atlaisvinimus, tačiau jie turi būti sklandūs ir pamatuoti, teigia sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Su skiepijimo apimčių plėtimusi, tai, man atrodo, kad mums kaip tik reikia kalbėti apie sklandžius, pamatuotus papildomus atlaisvinimus“, – pirmadienį žurnalistams sakė Vilniaus vadovas.

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar sostinėje dėl didesnio sergamumo ir ligoninių užpildymo nereikėtų taikyti griežtesnio karantino nei likusiose Lietuvos savivaldybėse.

R. Šimašius teigia, kad didesnis užsikrėtimų skaičius sostinėje nesusijęs su Vyriausybės įvestais atlaisvinimais.

„Nėra jokio pagrindo teigti, kad čia būtų kažkoks rimtas poveikis. Manau, kad tie atlaisvinimai arba laipsniški suvaržymų mažinimai yra daromi logiškai – natūralu, kad mums reikia ir sistemingai įeiti į apribojimus, ir sistemingai, sklandžiai iš jų išeiti“, – teigė R. Šimašius.

Jis tvirtina, kad sostinės ligoninėje šiuo metu kiek geresnė situacija nei praėjusią savaitę.

„Ačiū Dievui, kad dabar turime bent jau Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje šiek tiek daugiau laisvų lovų negu praeitos savaitės pabaigoje COVID-19 skyriuje“, – kalbėjo Vilniaus meras.

Jis taip pat teigė geresnę situaciją Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje siejantis su vakcinavimu.

Meras tvirtino, kad sostinės ligoninėje šiuo metu yra 18 laisvų vietų COVID-19 pacientams, kai praėjusią savaitę tuo pačiu metu buvo likusios vos trys lovos.

Vilniaus mieste naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų siekia 1095, šiuo metu pagal šį rodiklį tai labiausia koronaviruso paveikta Lietuvos savivaldybė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sprendimas

Sprendimas portretas
Reikia Vilniui atiduoti visos Lietuvos klizmas, kad naudotų prieš kiekvieną skiepijimą. Paklauskite kam? Atsakymas: Vilniui atiduotos visos vakcinos, bet susirgimų nemažëja, tai koks skirtumas kas nepadeda...

##€€

##€€ portretas
Po vakcinacijos prasidės vežimas kojomis i priekį.

PAPILDOMI ATLAISVINIMAI

PAPILDOMI ATLAISVINIMAI portretas
VIDURIUS LIUOSUOJANTIS VAISTAI....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių