Pereiti į pagrindinį turinį

Sugriuvęs tiltas gyventojus atkirto nuo miesto

2013-06-12 17:00
Sugriuvęs tiltas gyventojus atkirto nuo miesto
Sugriuvęs tiltas gyventojus atkirto nuo miesto / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Karkazų Rato gatvės gyventojai du mėnesius laukia, kada bus suremontuotas sugriuvęs tiltas. Tai vienintelis kelias devynioms šeimoms pasiekti miestą. Valdininkai teisinasi, kad užtruko konkurso procedūros, o remonto darbai prasidės jau kitą savaitę.

Lieptas pėstiesiems

Karkazų Rato gatvės gyventojai vis dar prisimena balandžio 12-osios vakarą. Po gausios liūties patvinus Sąnašos upeliui, kuris įteka į Jiesią, buvo paplautas vamzdis, todėl įgriuvo tiltas ir atsivėrė milžiniška smegduobė. Nuo išorinio pasaulio liko atkirstos devynios šeimos.

„Aleksoto seniūnija pasirūpino, kad būtų pastatytas laikinas lieptas, skirtas pėstiesiems“, – prisiminė Karkazų Rato gatvės gyventojas Petras Raila. Tačiau tolesni darbai įstrigo.

Kaunietis pastebi, kad, stipriau palijus, tiltas ir toliau griūva, praraja vis gilėja.

„Visi žmonės savo transporto priemones laiko kitoje tilto pusėje, nes privažiuoti prie namų nėra jokios galimybės“, – pasakojo P.Raila.

Bijo netikėto gaisro

Įgriuvus tiltui Karkazų Rato gatvės gyventojams žadėta, kad jis bus greitai atstatytas.

„Savivaldybės valdininkai aiškino, kad iš rezervo fondo bus rasta lėšų, išrinktas darbų rangovas, tačiau nieko nebuvo padaryta“, – piktinosi P.Raila.

Gyventojai kantriai pralaukė mėnesį, tačiau situaciją nesikeitė. „Ne kartą skambinau į seniūniją, į savivaldybę – visi melavo. Žadėjo, bet aiškaus atsakymo, kada prasidės darbai, taip ir nesulaukiau“, – guodėsi vyras.

Karkazų Rato gatvės gyventojų dėl įgriuvusio tilto nepasiekia ir greitoji medicinos pagalba. Neseniai vienai moteriai pasidarė bloga, tad gydytojams pacientę teko ant ratukų pervežti per laikiną medinį lieptą. „Neduok Dieve kiltų gaisras – būtume palikti likimo valiai“, – baiminosi P.Raila.

Užtruko konkursas

„Kauno dienai“ pradėjus domėtis, kodėl savivaldybė pamiršo įgriuvusį tiltą, valdininkai puolė aiškinti, kad pinigų remontui jau rasta ir greitai prasidės darbai.

„Iš administracijos direktoriaus rezervo skirta 30 tūkst. litų. Dabar vyksta konkursas, po kurio paaiškės rangovas, kuris remontuos tiltą“, – žadėjo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jo teigimu, konkurso laimėtojas turėjo paaiškėti praėjusią savaitę, tačiau užtruko procedūros. „Iki šios savaitės pabaigos jau turėtume žinoti bendrovės pavadinimą, o kitą savaitę čia jau dirbs darbininkai“, – vilties Karkazų Rato gatvės gyventojams suteikė A.Pakalniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų