Šventųjų vardus gavo du šalia bažnyčių planuojami sostinės skverai

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė Istorinės atminties komisijos siūlymui suteikti Šv. Onos vardą skverui Senamiestyje, prieš Šv. Onos bažnyčią, ir Šv. Stepono vardą skverui Naujamiestyje prie tokio pat vardo bažnyčios.

Šv. Stepono skveru erdvė prie bažnyčios neformaliai buvo vadinama nuo tada, kai iš čia išsikraustė statybos ir sandėliavimo paslaugas teikusios įmonės, o Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo planuoti šios teritorijos atgaivinimą. Rekonstruoti planuojama ir Šv. Stepono gatvę, pritaikant ją pėstiesiems ir dviratininkams. Tikimasi, kad atnaujinus Šv. Stepono skveras taps nauju gyventojų traukos centru šioje Naujamiesčio dalyje, kur labai stinga žaliųjų erdvių.

Šv. Onos skverą irgi ruošiamasi tvarkyti – bus atsižvelgta į dabartinį jo naudojimą: Šv. Onos ir Bernardinų bažnyčių ansamblį lankančių ekskursijų tradiciją kaip tik iš šios vietos dairytis geriausių apžvalgos taškų. Po ilgų diskusijų su vietos bendruomene nutarta, kad nuolat nutrypta veja turėtų būti iš dalies padengta kietosiomis dangomis.

Česlovo Milošo laiptai Senamiestyje, pagal Adresų registro klasifikatorių, bus pervadinti Česlovo Milošo taku.

Taip pat Vilnius nuo šiol turės Karlo Gustavo Emilio Manerheimo gatvę Viršuliškių seniūnijoje ir Nevardo gatvę Verkių seniūnijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių