Pereiti į pagrindinį turinį

Tabletę ir ledkalnį keičia Pentagonas

2007-11-21 00:00

Kitą savaitę bus viešai pristatyta Kauno sporto ir pramogų arenos projekto vizualizacija.

Kitą savaitę bus viešai pristatyta Kauno sporto ir pramogų arenos projekto vizualizacija.

Primins garsųjį pastatą

Anksčiau architektas Eugenijus Miliūnas „Kauno dienai“ atskleidė kelias esmines savo kūrinio detales, tačiau vizualizacijų nepateikė. Dabar paaiškėjo, kad arena bus ne apvali, o devyniakampė.

„Devyni kampai pasirinkti kaip tinkamas sprendimas mūsų kompozicijai, kampuose patogu įrengti avarinius išėjimus. Naują projektą kai kurie jau pakrikštijo Pentagonu, nes jis kažkiek primena garsųjį pastatą Amerikoje“, - pasakojo E.Miliūnas.

Turima galvoje JAV gynybos departamento penkiakampė būstinė. Kauniečių kūrinį būtų tiksliau pakrikštyti nonagonu, nes taip matematikoje vadinama devynių vienodų kampų figūra.

Anot E.Miliūno, kitą savaitę bus pristatytas arenos fasadas, jo apdailos variantai, vidaus išdėstymas. Architektas sakė norėjęs, kad statinys būtų panašus į tvirtovę, todėl ieškojo griežtesnių formų. Jo manymu, senojoje Kauno dalyje iškilsiančiam statiniui reikia solidžios, senovę primenančio vaizdo. Arenos išorinės sienos nebus lygios, fasade netrūks stiklo. Viduje 12 tūkstančių vietų tribūnos bus išdėstytos ovalu.

Meras nusiteikęs optimistiškai

Žinią apie šį pristatymą Kauno meras Andrius Kupčinskas vakar pranešė 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatui besirengiančios darbo grupės nariams.

„Reikalai juda į priekį. Baigiamas techninis projektas. Žinome, kad ir rūmų kaina ne tokia, apie kurią kalbėjo Prancūzijos bendrovė“, - optimizmo nestokojo meras.

Pasak jo, kovą bus baigtas statyti transporto tiltas į Nemuno salą, tada bus galima pradėti formuoti arenos statybų aikštelę. „Toliau svarbu, kad valstybės institucijos laikytųsi įsipareigojimų ir vienodai vertintų visų miestų plėtrą ir projektus“, - tikino A.Kupčinskas.

Jis užsiminė, kad kitą savaitę vyksiantį arenos projekto pristatymą bus galima tiesiogiai stebėti Kauno miesto interneto svetainėje.

Sustabdė prancūzai

D.Miliūno architektų grupė buvo paskelbta sporto rūmų projekto konkurso nugalėtoja 1998 metais. Tačiau nusprendus sporto areną statyti koncesijos būdu ir pradėjus derybas su Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International“, su juo projektavimo sutartis buvo nutraukta.

Prancūzų bendrovė pageidavo statyti ledkalniu pramintą savo pačių parengtą projektą. Už projektavimo darbus E.Miliūno architektų grupei buvo sumokėta 2,6 milijono litų. Kaunietis architektas iš pradžių siūlė tabletės formos areną.

Kaunas šių metų liepos 20 dieną nutraukė derybas su areną projektavusia prancūzų bendrove, o areną projektuoti vėl patikėta E.Miliūnui.

Prancūzams už ledkalnio projektą iš savivaldybės biudžeto buvo sumokėta 1,2 milijono litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų