Pereiti į pagrindinį turinį

Taksistai nemokamais leidimais naudotis neskuba (papildyta)

2012-02-09 16:32
Taksistai nemokamais leidimais naudotis neskuba (papildyta)
Taksistai nemokamais leidimais naudotis neskuba (papildyta) / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Nuo šiandien Vilniaus savivaldybė pradėjo dalinti laikinus nemokamus taksi leidimus.

Vilniaus savivaldybės įmonėje „Susisiekimo paslaugos“ per dešimt dienų planuojama įsteigti dispečerinę, kuri suvienys laikinuosius taksi leidimus gavusius vairuotojus.

Vilniečiai galės taksi vairuotojus išsikviesti nauju trumpuoju taksi numeriu.
Taip pat kalbėta apie vienodą taksi tarifą, kad keleiviai žinotų, kiek turi iš tikrųjų už taksi paslaugas mokėti.

Vilniaus mero Artūro Zuoko susitikime su taksistais taip pat svarstyta apie galimybę įkurti legaliai ir sąžiningai norinčių dirbti taksistų asociaciją ar profesinę sąjungą.

Kol kas tolimesnius veiksmus su savivaldybės specialistais, meru ir taksi vairuotojais derins įkurta darbo grupė.

„Į susitikimą šiandien susirinko tikrieji žmonės, kurie kasdien dirba gatvėje. Mes atverčiame naują lapą, nuo kurios prasidės ir nauja taksi era. Visi kartu sieksime, kad paslaugos būtų teikiamos kokybiškai, sąžiningai, būtų mokami mokesčiai valstybei, taksi vairuotojai dirbtų ir uždirbtų. Galbūt ateityje kai kurie prisidės prie Vilniaus savivaldybės steigiamos taksi kompanijos. Žinoma, techninių problemų, kurias išspręsti reikia, yra nemažai, tačiau viskas juda į priekį. Šiandien pats kalbėjausi ir su Susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu, jis žadėjo, kad Rinkliavų įstatymas bus kuo skubiau teikiamas Vyriausybei“, - sakė Vilniaus meras A. Zuokas.

Į A.Zuoko iniciatyvą žvelgia atsargiai

Taksistai į A.Zuoko iniciatyvą nemokamai dalinti licencijas žvelgia atsargiai. Jie įsitikinę, kad toks mero sprendimas gali virsti pinklėmis daugeliui sąžiningų taksistų. Viena iš taksistų iniciatyvinės grupės ir visuomeninio tinklalapio www.1313.lt kūrėja Natalija portalui diena.lt tvirtino, kad kol kas daugelis taksistų licencijų įsigyti neskuba.

„Jie neskuba. Pirmiausia sako – palaukim naujos dispečerinės. Tegul ji pradeda veikti. Kitas aspektas – telefono numeris, kuriuo galima bus išsikviesti taksi. Kaip greitai prie jo pripras klientai“, - taksistų nuogąstavimus perpasakojo pašnekovė.

Taksistų gąsdina ir pasiūlymas licencijas gsauti nemokamai. Svarstoma ar po kurio laiko, užsidarius konkuruojančioms firmoms licencijų kaina neišaugs dešimteriopai.

„Dar vienas klausimas, tai tarifas. A.Zuokas kalbėjo, kad važiavimo kaina už kilometrą galėtų būti 2,5 Lt. Bet nortųsi, kad tie skaičiavimai būtų atlikti tiksliai ir paaiškinti“, - pastebėjo moteris.

Taksistų bedruomenė taip pat pasdigedo jų likimo svarstymo viešumo. „Iš daugiau nei 20 žmonių savivaldybėje svarsčiusių naują taksi darbo tvarką buvo tik vienas taksistas. Norėtume, kad daugiau taksistų galėtų ateiti į tokius susirinkimus ir pareikšti savo nuomone vienu ar kitu aspektu‘, - pabrėžė Natalija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų