Pereiti į pagrindinį turinį

Tarnybiniai automobiliai garaže nenakvoja

2008-02-27 00:00

Paaiškėjo, kad ne tik Kauno miesto savivaldybės, bet ir rajono valdininkai tarnybiniais automobiliais naudojasi ne tik darbo reikalais.

Paaiškėjo, kad ne tik Kauno miesto savivaldybės, bet ir rajono valdininkai tarnybiniais automobiliais naudojasi ne tik darbo reikalais.

Rajono savivaldybė turi 59 automobilius, tačiau tik 8 jų naktimis paliekami savivaldybės garaže ir šalia jo esančioje saugomoje aikštelėje.

Iš aukščiausiems vadovams skirtų automobilių garaže lieka mero pavaduotojos Nijolės Kliučienės ir administracijos direktoriaus Vyto Bancevičiaus transporto priemonės. Merui Valerijui Makūnui skirtas automobilis laikomas saugomoje aikštelėje netoli vairuotojo namų. Rajono vadovams 2006 metais nupirkti nauji „Citroėn C4“ ir „Citroėn C5“ automobiliai.

Savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėja Daiva Grigalė teigė, kad savivaldybės garaže yra tik 10 vietų automobiliams.

„Kiti saugomi aikštelėse, kurių sąrašą patvirtino administracijos direktorius. Jos parinktos atsižvelgus į siūlymus, kuriuos pateikė automobilių naudotojai“, – aiškino D.Grigalė.

Administracijos direktorius Vytas Bancevičius sakė, kad neturi kitos išeities, kaip tik leisti automobilius laikyti saugomose aikštelėse.

„Automobilių naudotojai prisiėmė atsakomybę už jų saugumą. Nesu organizavęs patikrinimo, ar automobiliai tikrai laikomi saugiai. Galbūt tai reikėtų padaryti. Laukiu, kol Vyriausybė priims nutarimą, aiškiau nusakantį tarnybinių automobilių naudojimą. Manau, kad po to sumažės darbuotojų, turinčių teisę naudotis tarnybiniais automobiliais“, – aiškino savivaldybės direktorius, pats į darbą važiuojantis savo automobiliu.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ne kartą yra išsakiusi savo nuomonę, kad nei iš darbo į namus, nei iš namų į darbą važiuoti nėra tarnyba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų