Tarnybos kirtis: nuogas lauke bėgiojęs mažylis ir kiti du vaikai paimti iš šeimos

Savaitgalį kone visą šalį sukrėtęs vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas vidury nakties tik su sauskelnėmis bėgantis ir klykiantis vos kelių metukų vaikas, pirmadienį sujudino ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTĮT) atstovus. Portalo žiniomis, iš šeimos nuspręsta paimti ne tik jau minėtą mažylį, bet ir kitus du vaikus.

Į portalo žurnalistų rankas sekmadienį patekęs vaizdo įrašas šokiravo. Jame užfiksuota, kaip naktį, apie 3.30 val. Šalčininkuose net dvejų metų neturinti nuoga mergaitė bėga kiemais ir garsiai klykia.

Visą šį vaizdą matę šalčininkiečiai iškart iškvietė pareigūnus ir greitąją medicinos pagalbą, kadangi tąnakt termometro stulpelis rodė vos 2 laipsnius šilumos.

„Vaikutis buvo tik su sauskelnėmis, todėl paskambinę tarnyboms puolėme prie jo, apgobėme striuke. Išgirdę sąmyšį netrukus lauke pasirodė ir tėvai, kibo į atlapus ir liepė nieko nekviesti“, – šokiruojančias tos nakties įvykio detales portalui pasakojo įvykio liudininkė.

To paties miesto gyventoja pasakojo, kad šeima, apie kurią pasakojama, daugelio miestelėnų gerai žinoma.

„Šiame name yra keletas butų, beveik visuose gyvena mėgstantys išgerti žmonės. Ši šeima – viena iš jų. Kai ateina savaitgalis, tai čia nuolat vyksta baliai, todėl kyla klausimas: kaip tokie tėvai prižiūri vaikus?“ – retoriškai klausė pašnekovė, kuri teigė girdėjusi iš kaimynų, kad tąnakt galėjusi sušalti mergytė buvo palikta šeimoje.

Kaip portalui komentavo Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja, į šį įvykį nedelsiant sureagavę pareigūnai nuvyko į šeimos namus. Čia paaiškėjo, kad be priežiūros buvo palikti net trys mažamečiai – 2018, 2016, 2012 metų gimimo. Dvejų metų neturinti mergaitė, kuri nuoga bėgiojo lauke – viena iš jų.

Tuomet visi jie palikti motinos globon, ji tąnakt buvo blaivi, o Vaikų teisių tarnybos atstovams apie poreikį pasirūpinti vaikais nebuvo pranešta. Namuose buvusiam sugyventiniui nustatytas 0,97 prom. girtumas.

Kitą dieną po įvykio pareigūnai dar kartą vyko į šeimos namus ir, esą, jokių pažeidimų neužfiksavo, motina buvo blaivi.

Vaikų teisių tarnybos atstovai sekmadienį apie šį įvykį vis gi buvo informuoti ir priimtas sprendimas pirmadienį spręsti dėl tolimesnio vaikų likimo.

Vaikai paimti iš šeimos

VVTĮT komunikacijos specialistė Aida Žemaityte-Budnikienė portalui patvirtino, kad ankstų pirmadienio rytą Vaiko teisių apsaugos Šalčininkų rajone specialistės nuvyko į šeimą.

„Vaikų motina paaiškino, kad nakties metu ją kankino nemiga, ji atsikėlė ir neuždariusi durų nuėjo paskui savo sugyventinį pas kaimyną. Pabendravus su vaikų tėvais, įvertinus gautus dokumentus iš kitų įstaigų (ugdymo) bei tai, kad šeima mums žinoma nuo 2010 metų dėl socialinių problemų, o 2018 metų viduryje šeimoje augantiems vaikams nustatytas pirmas grėsmės lygis, tačiau per darbo su šeima laikotarpį žymių teigiamų pokyčių neįvyko, vaikus nuspręsta paimti iš šeimos ir apgyvendinti saugioje aplinkoje pas artimą giminaitį“, – detalizavo specialistė.

Vaikus nuspręsta paimti iš šeimos ir apgyvendinti saugioje aplinkoje pas artimą giminaitį.

A. Žemaityte-Budnikienės teigimu, pirmadienį po pietų surengtas skubus atvejo vadybos posėdis, kuriame dalyvavo Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos vadovai, Socialinių paslaugų centro vadovė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus Šalčininkuose specialistės, atvejo vadybininkė, socialinė darbuotoja, jau kurį laiką dirbanti su šeima, ir vaikų motina. Vaikų tėvas į posėdį kviečiamas buvo, tačiau neatvyko.

„Po atvejo vadybos posėdžio informacija apie šeimą perduota Valstybės vaiko teisių apsaugos mobiliajai komandai, kuri 14 dienų teiks pagalbą šeimai. Planuojama, jog mobilioji komanda į šeimą vyks artimiausiomis dienomis, o tėvams sutikus – su jais dirbs psichologas, priklausomybių specialistas ir socialinis darbuotojas“, – sakė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezinamas

Nezinamas portretas
bonka i papa s mamay visi vaikai ligoninėje su tėvais 3 vaikais ir tėtis su mama

pritariu rašytojai

pritariu rašytojai portretas
Reikia šalinti priežastis, tėvai kad ir skurde gyvena, bet vaikai laimingesni, negu kad išardytos šeimos, išskyrus tuos atvejus kai vaikai luošinami šeimoje. Ačiū valstiečiams kad pristabdė tą beprotybę kai vaikai atiduodami svetimiems ir laikomi kol pamiršta tėvus. Norint pokyčių sistemoje turim patys atstovėti už save, artimuosius, kaimynus, kaip brandūs žmonės, nepasiduoti bandos nuomonei kuri suformuojama per žinias.

skaitytoja

skaitytoja portretas
beveik dešimtmetį bendrauja su socialine įstaiga bet kokia nauda kad dar daugėja vaikų o tėvai nieko neišmoko kaip reikia prižiūrėti vaikus tokius reikia nuo girtuoklystės gydyti priverstinai ir priverstinai įdarbinti kad netinginiautų o dirbtų o jei ne uždaryti į belangę o bet neatimti vaikų nes vaikai yra variklis dėl kurio gali praregėti ir stengtis keistis manau kad soc darbuotojai neatlieka savo darbo ateina pažiūri ir išeina su jais reikia dirbti įtikinti kokios jų klaidos kaip keistis
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių