Teismas atmetė „Vilniaus energijos“ ieškinį dėl 19 mln. eurų permokos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomai „Vilniaus energijai“ nepavyko įtikinti teismo, jog dujų tiekimo bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“ jai turi grąžinti 19 mln. eurų permoką už Rusijos koncerno „Gazprom“ Lietuvai tiektas dujas.

Vilniaus apygardos teismas sausio 21 dieną atmetė „Vilniaus energijos“ ieškinį, BNS pranešė teismo atstovė Vaida Bytautė. Ji teigė negalinti pateikti informacijos apie teismo motyvus, nes byla nagrinėta uždaruose posėdžiuose.

„Proceso šalys prašė daryti uždarus posėdžius motyvuojant, jog bylos medžiagoje – daug komercinių paslapčių. Teismas jų prašymą tenkino ir bylą nagrinėjo už uždarų durų“, - BNS sakė B.Bytautė.

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismu.

„Vilniaus energijos“ atstovas Nerijus Mikalajūnas BNS teigė, kad tik gavus bendrovės teisininkų išvadą, bus sprendžiama dėl skundo.

„Vilniaus energija“ pernai sausį kreipėsi į teismą dėl permokos, kuri susidarė, „Gazprom“ pritaikius 21 proc. dujų kainos nuolaidą už Lietuvai 2013-2015 metais tiektas dujas bei „Lietuvos dujų tiekimui“ pritaikius nuolaidą už 2013 metus bei 4 pirmus 2014-ųjų mėnesius.

Tuomet „Vilniaus energija“ skelbė, kad dėl Vyriausybės patvirtintos permokos grąžinimo tvarkos negaus visos per 16 mėnesių permokėtos sumos, nes dėl investicijų į biokuro katilus 2015-2016 metais suvartos mažiau dujų. Bendrovė prašė, kad dujų tiekimo sutartyse būtų nustatyta galimybė rinktis, kaip susigrąžinti įmonei priklausančią permoką.

Pagal Vyriausybės 2014 metų spalį patvirtintą tvarką, 81,4 mln. eurų vertės permoka nebuitiniams vartotojams turi būti grąžinama 2015-2016 metais, o jei vis pinigai per šį laiką nebūtų grąžinti, ji persikeltų į 2017 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių