V. Benkunskas: gatvių pertvarkymas sostinėje – gera, tačiau prastai įgyvendinta idėja

Išrinktasis Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad pastaraisiais metais sostinėje vykęs gatvių pertvarkymas yra „chrestomatinis pavyzdys“, kuomet gera idėja yra sugadinama dėl prasto jos įgyvendinimo.

Pasak jo, gatvių tvarkymas buvo administracinis klausimas, dėl kurio taryboje nebuvo balsuojama.

„Čia net nebuvo partinio balsavimo, nei taryboje – čia administracinis klausimas, kuris atrodė gana rutininis. Yra gatvių kokybiniai pertvarkymai, iš principo tie dvylika punktų ir šiandien ant popieriaus atrodo visiškai tvarkingai. Bet čia turbūt turime chrestomatinį pavyzdį kaip gera idėja yra sugadinama su prastu įgyvendinimu“, – LRT laidai „Savaitė“ sekmadienį sakė V. Benkunskas.

Jo teigimu, Vilniui vadovaujant Remigijui Šimašiui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai už gatvių tvarkymą nebuvo atsakingi.

„Tėvynės Sąjunga, nors ir buvo nepilnas dvi kadencijas – šešerius su puse metų – valdančiojoje koalicijoje vadovaujant miestui Remigijui Šimašiui, bet šitų sričių, apie kurias jūs klausiate, niekada nekuravo“, – teigė nuo 2019 metų Vilniaus vicemeru dirbęs V. Benkunskas, atsakydamas į klausimą apie savo atsakomybę pertvarkant sostinės gatves.

„Net ir būnant koalicijoje tu negali žinoti, koks įvažiavimas ar koks žiedelis bus patvarkytas, kuris, kaip matome dabar įsirutuliojus visai situacijai, kelia grėsmę net ir saugumui“, – pridūrė jis.

Išrinktasis Vilniaus meras pakartojo, kad saugumui grėsmę keliančių kliūčių šalinimas iš siaurinamų sostinės gatvių bus vienas svarbiausių naujos savivaldybės administracijos darbų.

Mes iš tikrųjų pakeisime tas problemines vietas. Tų gatvių tikrai atgal neatsiaurinsime, dar kartą pinigų nemesime.

„Mes iš tikrųjų pakeisime tas problemines vietas. Tų gatvių tikrai atgal neatsiaurinsime, dar kartą pinigų nemesime. (...) Išspręsime tas kelias vietas, kurios kelia grėsmę saugumui arba trukdo patogiai naudotis infrastruktūra“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Jis tikino, jog per artimiausius metus savivaldybė investuos į gatvių dangos kokybės gerinimą.

V. Benkunskas taip pat pripažino, kad praėjusią vasarą kai kuriose sostinės vietose nešienaujant laukinės augmenijos, nebuvo pakankamai įvertintas saugumas.

„Ten mieste, kur žmonės vaikšto, yra rizika parsinešti tas pačias erkes ir pasigauti jas ant gyvūnų, tikrai bus didinama šienavimo intensyvumo politika“, – teigė išrinktas Vilniaus meras.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, kad su sostinėje atliekamais gatvių pertvarkymo darbais susijusius savivaldybės administracijos veiksmus įvertinęs prokuroras priėmė nutarimą taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Prokuroras pareikalavo, kad savivaldybė pašalintų esamas kliūtis – stulpelius, gėlių klombas, atitvarus, lauko kavinių inventorių ir pan., – trukdančias judėti priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobiliams

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienį pranešė ketinanti atsižvelgti į prokuratūros pastabas ir artimiausiu metu panaikinsianti stacionarias kliūtis kai kuriose senamiesčio gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Panašu į Rusyną - Benkunskas keičia Šimašių, Šimašius pakeis Benkunską. Abudu vienodo protelio ir mąstysenos. Kodėl protingi ir sąžiningi nesiekia valdžios?

Cha,pažvelkite į Kauno Kęstučio gatvę-

Cha,pažvelkite į Kauno Kęstučio gatvę-  portretas
kvailumo triumfas .

Taigi

Taigi portretas
pats sėdėjo savivaldybėje kai tie gatvių klausimai buvo sprendžiami ir pritardamas ranką kilnojo ar mygtuką spaudė,reiškia ir oats prie to chaoso prisidėjo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių