Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų Eurovizijoje lietuvaitė liko trylikta

2007-12-10 00:00

Trylikametė Lina Jurevičiūtė Roterdame vykusiame vaikų Eurovizijos konkurse užėmė tryliktąją vietą, aplenkusi keturis kitų šalių atstovus.

Trylikametė Lina Jurevičiūtė Roterdame vykusiame vaikų Eurovizijos konkurse užėmė tryliktąją vietą, aplenkusi keturis kitų šalių atstovus.

Konkurse debiutavusiai Lietuvai atstovavusi kaunietė, prisistačiusi pseudonimu Lina Joy, atliko savo kūrybos dainą „Kai miestas snaudžia“. Jai padėjo dvi pritariančios dainininkės ir penkios šokėjos. Iš kitų per daug neišsiskyrusi daina didelio palaikymo nesulaukė ir gavo tik 33 taškus.

Lietuvai daugiausia balų (8) skyrė Gruzija. Serbijos žiūrovai skyrė 3 balus, Rusija, Ukraina, Makedonija ir Nyderlandai – po 2 balus, Belgija ir Baltarusija – po 1 balą.

Lietuviai 1 balą skyrė Rumunijai, 2 – Bulgarijai, 3 – Maltai, 4 – Rusijai, 5 – Makedonijai, 6 – Serbijai, 7 – Ukrainai, 8 – Švedijai, 10 – Gruzijai, 12 – Baltarusijai. Vaikų varžybose nė viena šalis negalėjo likti be taškų, nes visiems iš pradžių buvo skirta po 12 taškų.

Konkurso nugalėtoja tapo Baltarusija, kuriai atstovavo 11 metų Aleksejus Žigalkovičius, atlikęs melodingą, sovietinius laikus primenančią savo kūrybos dainą „Su draugais“.

Tyro veido ir vaikiško balso atlikėjui puikiai talkino šokėjai, parodę akrobatinių triukų. Baltarusija surinko 137 taškus ir tik vienu aplenkė Armėniją. Trečioje vietoje liko Serbija, ketvirtoje – Gruzija, penktoje – Makedonija.

Dauguma atlikėjų dainavo savo gimtąja kalba. Tai, kad vyksta vaikų konkursas, išdavė ir dainų pavadinimai – „Sha la la“, „Ding Ding Dong“. Tačiau ir čia pasireiškė didžiosios Eurovizijos liga – balsavimas už kaimynus. Iki šiol vaikų konkursą buvo laimėjusi Kroatija, Ispanija, Baltarusija ir Rusija. Pernai Baltarusija buvo antra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų