Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia slidinėja ant teisinio ledo: sutartis su "Kauno švara" dar nepasirašyta

2010-11-19 16:16
Valdžia slidinėja ant teisinio ledo: sutartis su "Kauno švara" dar nepasirašyta
Valdžia slidinėja ant teisinio ledo: sutartis su "Kauno švara" dar nepasirašyta / Tomo Raginos nuotr.

Nors savivaldybės vadovai žadėjo, kad sutartis dėl Kauno gatvių valymo ir barstymo bus pasirašyta dar pirmadienį, vakar po pietų parašų ant jos nebuvo.

Kauno politikams be konkurso nusprendus, kad miesto gatves valys ir barstys "Kauno švara", kilo teisinių ginčų, o savivaldybės administracijos vadovai delsia pasirašyti sutartį, kuri greičiausiai bus apskųsta teismui.

Paaiškėjo, kad spalio 6 d. paskelbto gatvių valymo ir barstymo konkurso vokai iki šiol neatplėšti. Pirmą kartą tai turėjo būti padaryta lapkričio 3-iąją. Tąkart procedūra buvo atidėta iki šios savaitės trečiadienio, nes pasikeitė sąlygos. Užvakar savivaldybėje konkurso dalyvių vokai su pasiūlymais taip pat liko nepaliesti. Procedūra nukelta iki gruodžio 15 d.

Iki šiol Viešųjų pirkimų tarnyba nedavė leidimo nutraukti konkursą.

"Jeigu savivaldybė pasirašys sutartį su "Kauno švara", Viešųjų pirkimų įstatyme yra nuostata, kad ji gali būti pripažinta negaliojančia. Realus variantas, kad mus paduos į teismą, o tada ginčai užtruktų ir taptų galvos skausmu", – tvirtino "Kauno dienos" šaltinis miesto savivaldybėje.

Nors žiema ant nosies, Kauno valdžia, nesibaimina, kad miestiečiai dėl delsimo sudaryti sutartį ir viešųjų pirkimų konkurso atidėjimo slidinės ant ledo.

Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė vakar paklausta, kada pasirašys sutartį su "Kauno švara", pareiškė, jog po kelių valandų. "Visus šiuos reikalus tvarko mano pavaduotojas Ramūnas Gatautis", – pridūrė ji.

R.Gatautis toks kategoriškas nebuvo "Procedūros vyksta, sutarties variantų dailinimai vyksta, tačiau neperšokęs griovio, nesakyk "op", – tepasakė savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų