Vasarą ruošiamasi sutikti NATO svečius: Naujininkų piktžaizdes paslėps lapai?

  • Teksto dydis:

Šią vasarą sostinė laikys labai rimtą egzaminą. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyks tokio masto renginys – NATO viršūnių susitikimas, kuriame dalyvaus svečiai iš 40 šalių. Atvyks apie 5 tūkst. dalyvių. Kokį Vilnių pamatys svečiai – ar tokį išpuoselėtą, ar tas Vilniaus dalis, kurias norėtųsi paslėpti. Kokias vietas būtent, kaip miesto valdžia mato šios problemos sprendimą, LNK žurnalistas kalbino kandidatą į Vilniaus merus Valdą Benkunską. 

– Atkarpa tarp Vilniaus oro uosto ir miesto centro – vis dar yra kur pasitempti ir pasitvarkyti. Ir dar viena atkarpa, kuria važiuos aukšto rango pareigūnai. Čia prie daugiabučių namų – krūva sumestų senų baldų. Kaip žadate paslėpti Naujininkų daugiabučius?

– Lapai paslėps. Savivaldybė planuoja tam tikrus apželdinimo darbus. Kosmetiniai namų darbai, kurie nebrangiai kainuoja, bus atlikti. Tą vaizdelį kai kurių miesto vietų iš tikrųjų pagerinsime.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kurios vietos jums labiausiai rėžia akį? Gal tie apsilupę, nerenovuoti daugiabučiai?

– Čia yra nemažai statinių, kurie iliustruoja mūsų sovietinę praeitį. Na, o visi vandalizmo atvejai, grafiti užrašai, piešiniai bus nuvalyti, panaikinti. Šiai problemai skirsime daugiau dėmesio, nes tai ir kuria miesto įvaizdį.

Vaizdas Naujamiestyje gali sukelti įvairių minčių. Ką apie tai mano kitas kandidatas į merus – Artūras Zuokas?

Į Vilnių atvažiuos ir šimtai žurnalistų iš viso pasaulio. Turime gerą galimybę parodyti pasauliui, kad Lietuva yra saugi vieta.   

 

– Kai Lietuva tapo pirmininkaujančia Europos Tarybai, mes per pusmetį pastatėme naują viaduką ir nutiesėme naują kelią link oro uosto. Tai yra pagrindinis kelias važiuojant pro Liepkalnį. Na, šią atkarpą patvarkyti galima, bet, manau, kad NATO svečiai vyks pagrindiniu keliu pro Liepkalnį.

– Miestas, savivaldybė turės gerai paplušėti?

– Kai vyksta tokie renginiai, miestas su Vyriausybe paruošia veiksmų ir darbų planą, kurį reikia įgyvendinti. Kol kas negirdėjau, kad taip yra, bet neabejoju, kad sugebėčiau paruošti miestą tokio lygio svečiams sutikti. Juolab kad į Vilnių atvažiuos ir šimtai žurnalistų iš viso pasaulio. Turime gerą galimybę parodyti pasauliui, kad Lietuva yra saugi vieta.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

parmazonas

parmazonas portretas
O ką,Potiomkino praktika kaip sykis dabar pravers ir konservantui Benkunskui.Nesvarbu kad rusiška dvasia atsiduoda,bet juk NATO irgi ne Jekaterina II.

Asociacija

Asociacija  portretas
Kaip tas 17 amziaus vakaru " civilizacijos " elitas, kuris slepe uteles, sifili ir votis po perukais, kvepalais ir tonomis dazu, vietoj to, kad praustis. Geriau apsodins netvarka, nei sutvarkys. O siaip jau nieko stebuklingo tas NATO nepamatys, ko nemate kitur.

Anonimas

Anonimas portretas
Reklamu skydais apstatytu ir nesimatys. Siaip tai visi namai pries didesnes gatves galejo buti atrenovuoti. Bet gyventojai labiau iprate prie sovietiniu suouvusiu namu, jie kad ir visiskoje skyleje gyventi pasiruose, kad tik pigiau kainuotu. Tokius i indija, rusija ar egipta reiketu issiusti
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių