Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemeras neužtemdys gatvių

2007-10-17 00:00

Kauno miesto savivaldybės oficialus pranešimas tapo pretekstu pasišaipyti iš mero pavaduotojo Kazimiero Kuzminsko.

Kauno miesto savivaldybės oficialus pranešimas tapo pretekstu pasišaipyti iš mero pavaduotojo Kazimiero Kuzminsko.

Savivaldybės atstovai vakar išplatino pranešimą, kad K.Kuzminskas pasiūlė apšviesti Aleksoto bažnyčią, paliekant skendėti tamsoje gretimas gatves. Taip neva būtų sutaupoma pinigų.

Toks K.Kuzminsko pasiūlymas nuskambėjo per susitikimą su Vilkaviškio vyskupijos vyskupu Rimantu Norvilu ir Panemunės bei Aleksoto klebonais. Dvasininkus vakar savo kabinete priėmė meras Andrius Kupčinskas.

Pasitarimo metu Aleksoto bažnyčios klebonas Kęstutis Bekasovas pageidavo, kad būtų apšviesta Aleksoto bažnyčia. Tai taptų savotiška sąšauka su Prisikėlimo bažnyčia.

Tada K.Kuzminskas, kaip teigiama savivaldybės pranešime, „siūlė, kad apšvietus bažnyčią galima neapšviesti gretimų gatvių, tuomet išlaidos nepadidėtų“.

„Mane neteisingai suprato. Siūliau apšviesti bažnyčią, nuo kurios būtų apšviesti ir aplinkiniai namai. Jokiu būdu nesiūliau išjungti apšvietimo gatvėse“, - teisinosi K.Kuzminskas.

Savo pavaduotoją užstojo ir meras A.Kupčinskas. „Jo žodžiai buvo ištraukti iš konteksto. Nemanau, kad bažnyčia galėtų šviesti tiek, kad nušvistų Aleksoto gatvės“, - ironizavo meras.

Katalikiškos K.Kuzminsko pažiūros kartais iš tiesų pagimdo skambius pasisakymus. Prieš keletą mėnesių vicemeras pasisakė prieš lytinio auklėjimo pamokas vidurinėse mokyklose.

„Kaip galima mokyti vaikus saugaus sekso? Gal dar pratybas mokykloje sugalvosime? Mokyklose reikia auklėti dorą ir save gerbiantį, o ne ištvirkusį jaunimą. Apie seksą ir kontraceptikus mokyklose kalbėti nereikia“, - kategoriškai pareiškė vicemeras po vieno Danijos specialistų surengto seminaro Kaune.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų